es selamü aleyküm dostlar hayirli pazarlar .
karnabahar severmisiniz ? ben cok severim her türlü cesidini
nasil olursa olsun. ister salata ,ister kizartma, isterse yemegi .
alisila gelmis karnabahar tariflerinden biraz tezat yine benim yemegim
bu haliyle biz severek tüketiyoruz .hele yaninda beyaz ekmek var ise sayet doyulmaz
gecenin 11 de dün gece ask yasiyordum karnabaharla mutfagimda :)
gec yemenin bedelini ise bu günde bas agrisi ile ödüyorum
dilerim beyenirsiniz
malzeme
bir oldukca büyük karnabahar yada iki kücük
1 kuru sogan
5 adet kurutulmus domates
1 kurutulmus sivri biber
4 tane ancuez
2 dis sarimsak
3 yemek kasigi kapari
1 cay bardagi siviyag
1 ymek kasigi biber salcasi
1 kahve kasigi toz kirmizi biber
yarim limon suyu
1 kutu dogranmis konserve domates (400 gr)
tuz karabiber muskat
karnabaharlari yikayip gelisi güzel dograyalim ortalarini cikarmaniza gerek yok tüm olarak dograyin
kesme tahtasina sarimsagi kapariyi anceuzi kurutulmus domatesi bir birine harmanlayarak dograyin
siviyagi tencereye koyalim dogradigimiz soganlari ve ancuezli kaparili karisimi
kurtulmus domatesi ekleyelim
kuru biberi ufalayalim bir kac dakika kavuralim dibini sarmaya baslarken salcasini koyalim
hemen üzerine karnabaharlari ekleyelim hemen ardindan bir cay bardagi sicak su ekleyelim
tuzunu karabiberi ve toz kirmizi biberi serpistirip kapagini kapatalim karnabaharlar biraz sinince
karnabaharlarin üzerine konserve domatesi ve limon suyunu ilave edip
bir cay bardagi daha sicak su tuz karabiber ve bir miktar muskat ekleyip kapagini kapatalim
orta ateste 25-30 dakika pisirelim
pisince servise sunabilirsiniz ben düsünmeyin derim
ancuez mi dediginizi duyuyorum cünki ;) tarif bana ait canlar
afiyet olsun dualariniza talibim