![]() |
ATIŞTIRMALIK PATATES PÜRESİ |
Yeni bir haftadan,yeni bir aydan herkese merhabalar.
Haftaya bilindik ama nefis bir yemeğin değişik bir formuyla başlayalım istedim.Hepimiz biliriz ki patates püresi nefis olduğu kadar servisi çok zor bir yemektir,dağılmadan servis etmek çok zordur.Bu şekilde hem çok şık bir sunumumuz oluyor hem de kolay servis edebiliyoruz.Özellikle davet sofralarına çok yakışıyor.Denemenizi tavsiye ederim.
Hepinize güzel bir hafta diliyorum.
MALZEMELER
6-7 adet orta boy patates (haşlanmış,ezilmiş)
1-2 yemek kaşığı tereyağ
1-1,5 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
1/2 çay bardağı süt
tuz
değirmende çekilmiş karabiber
üzeri için:
rendelenmiş kaşar peyniri
kürdan
HAZIRLANIŞI
Öncelikle haşladığımız patatesleri soyup ezelim, içine tereyağı,süt ,kaşar peyniri rendesi,tuz ve karabiberi de ekleyip iyice karıştırarak birbirine yedirelim ve ılımaya bırakalım.Ilıyınca cevizden küçük parçalar koparıp şekil verelim.
Hazırladığımız patates toplarının üzerini rendelediğimiz kaşar peynirine bulayalım.Hafifçe yağladığımız fırın tepsisine, aralarında 1'er cm boşluk kalacak şekilde dizip 200 dereceli fırında kaşarlar eriyip hafif kızarana kadar pişirelim.Ben kürdanları pişirdikten sonra sapladım ki renkleri değişmesin,yanmasın siz de öyle yapın derim.
Sıcak yada ılık olarak servis edelim.
Not : patatesleri kabuklarıyla haşlamanızı tavsiye ederim.Soyup,doğrayıp haşladığımız patatesler çok su çeker,süt ilave edildiğinde de cıvıklaşabilir. Normal patates püresinden farklı olarak bu topların yayılmaması gerekiyor bu nedenle en iyi yöntem kabuğuyla haşlamaktır.
AFİYET OLSUN....
Twitter : Reyhan Ksc
instagram : reyhanksc
facebook: anne eli gibi