![]() |
ŞAKŞUKA |
Birkaç günlük aradan sonra tekrar merhabalar.
Güzel,huzurlu bir hafta olmasını diliyorum.
Ayrıca son posttaki 9. yıl yazıma gelen tüm güzel yorumlar ve dualar için de çok çok teşekkür ederim,iyi ki varsınız,hep olun.
Bugün aylar sonra taslaktan çıkaracağım şakşukanın haklı gururunu yaşamaktayım.Bu fotoğrafları ne zaman çektiğimi bile hatırlamıyorum.Allah'tan yapılışı zor değil,her zaman yaptığım birşey ,yoksa çoktan unutmuş olurdum herhalde:)
Zaten çoğumuzun evinde sık sık pişen bir mezedir şakşuka, ama ben kendimce yorumlar ekleyerek yapıyorum,özellikle sosuna katılan yeşillikler ayrı bir lezzet katıyor.İçlerinde sevmediğiniz bir malzeme varsa tabi ki çıkarabilirsiniz ama birde böyle deneyin derim.
MALZEMELER
3 adet patlıcan
7-8 adet çarliston biber
3 adet kabak
3 adet patates
tuz
kızartmak için sıvıyağ
domates sosu için:
6-7 adet orta boy domates
4-5 diş sarımsak
1 dal taze soğan
1 tutam taze nane
1 tutam maydanoz
2-3 adet arpacık soğan
tuz
2-3 yemek kaşığı sıvı yağ (kızartmanın yağından kullanabilirsiniz)
bir miktar su
![]() |
ŞAKŞUKA |
HAZIRLANIŞI
Öncelikle kızartılacak tüm sebzeleri yıkayıp,kurulayıp,kabuklarını soyalım ve parmak kalınlığında doğrayalım.Patlıcanları acı suyu çıkması için tuzlu suya atalım ve en az 20 dakika bekletelim.Patlıcanlar suda beklerken diğer sebzeleri kızgın yağda önce patates,biber ve kabak sırasıyla kızartalım.Mutlaka kızgın yağda pişirelim ve fazla yağını alması için kağıt havlunun üzerine alalım.En son süzüp kuruladığımız patlıcanları da kızartıp diğer sebzelerin yanına alalım.
Domates sos için de tüm sebzeleri yıkanıp,süzelim.Ardından taze soğanın koyu yeşil kısmı,nane,maydanozu doğrayalım.Ardından irice doğradığımız domatesleri,arpacık soğanı,sarımsağı ve doğradığımız diğer yeşillikleri rondodan geçirip püre haline getirelim.Püreye bir miktar su ve tuz ekleyip ocağa alalım,önce orta ateşte kaynatalım sonra kısık ateşte pişmeye bırakalım.Su miktarını yazmadım siz nasıl kıvam istiyorsanız o kadar ekleyin diye,domates sosunu kimisi sulu sever kimisi ise daha kıvamli sever,damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz.Ancak suyu, domatesler suyunu salıp çekince ekleyin ki fazla katma ihtimali ortadan kalksın.
Pişen sosu kızarmış patlıcanlarla buluşturma zamanı geldi bile :)Sostan eşit bir şekilde kızartmanın üzerine gezdirip,naneyle süsleyip sıcak yada ılık olarak servis edelim.
AFİYET OLSUN...
Twitter : Reyhan Ksc
instagram : reyhanksc
facebook: anne eli gibi