![]() |
DOMATES SOSLU PATLICAN (TENCEREDE) |
Herkese merhaba,hayırlı cumalar.
Farkındayım bu aralar hep yemek ve salata tarifi veriyorum,kek,börek,kurabiye tariflerim yok mu?Var tabi ancak malum yaz sebzeleri dururken onları yayına almak pek akıllıca gelmiyor bana,zamanı geçmeden önermeli ki,denemek isteyenler denesin.Ama az kaldı sadece birkaç tanecik diye de küçük bir açıklama yaptıktan sonra,pratik,leziz yemeğime geçeyim.Bu yemeği,yemek diyorum çünkü sos direk üzerine dökülmüyor ve kızaran patlıcanlar birde sosun içinde pişiriliyor.İlk anneannemde yemiştim ve bayılmıştım,o gün bu gündür de yaparım,sizlere de alternatif bir patlıcan yemeği olarak öneririm,mutlaka deneyin derim.
Şimdiden hepinize güzel bir hafta sonu,güzel bir tatil diliyorum...
![]() |
DOMATES SOSLU PATLICAN (TENCEREDE) |
MALZEMELER
4 adet patlıcan
kızartmak için sıvı yağ (patlıcanlar için)
7-8 adet orta boy domates
5 diş sarımsak
tuz
pul biber
![]() |
DOMATES SOSLU PATLICAN (TENCEREDE) |
HAZIRLANIÅžI
Öncelikle patlıcanları pijama şeklinde soyup,üzerine bıçakla birkaç delik açık 30 dakika kadar tuzlu suda bekletip acı suyunu çıkaralım.Ardından patlıcanları sıkarak sudan alalım ve kağıt havluyla kurulayalım.Kuruladığımız patlıcanları parmak boyunda ve eninde kesip,tuzlayıp kızgın yağda kızartalım.Kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını alalım.Tüm patlıcanlar bitene kadar aynı işlemi tekrarlayalım.
Diğer taraftan uygun bir tencereye, rendelenmiş domatesleri,yine rendelenmiş sarımsakları,tuzu ve pul biberi alıp,birkaç taşım kaynatalım.
Kaynayan sosun içine kızarttığımız patlıcanları da ekleyip biraz daha kaynatalım.Patlıcanlar sosu içine çekince (çok bekletip domatesin tamamen kurumasına izin vermeyin) ocaktan alıp sıcak yada ılık olarak servis edelim.
Not: Patlıcanın çektiği yağ yeterli olacağından sosa ayrıca yağ eklemenize gerek yoktur.
AFİYET OLSUN...
Twitter : Reyhan Ksc
instagram : reyhanksc
facebook: anne eli gibi