Düşünüyorum sürekli aslında blogumu!!!ne eklesem? bir değişiklik mi yapsam? nasıl olsa da daha da renklendirsem kişisel günlüğümü,sizler ne dersiniz bana biraz aylindendenemeleri anlatır mısınız?
Bir önceki yazıma yorum bırakan gültenin değişik kek tarifleri beklemesi ile arşivde bekleyen bir klasik ile başlamak istedim,motive etti güzel yorumu ile teşekkür ederim.
Ramazan ayında bir istek ile pişti bu kek ve yiyenler tarafından bir klasik olarak adlandırıldı!!
Bir klasiktir kakaolu cevizli kek, sevmeyeni yoktur varsa da azdır diye düşünüyorum,biliyorum şimdi diyen çoktur bilmeyen var mı ki bunu tarif veriyorsun diye? evet herkes bilir ama her seferinde aynı şekilde tutturabilmek zordur,ama benim keklerim her zaman aynı şekilde pişer ve tadanlar tarafından çok beğenilir. (pek havalı gördüm kendimi) daha 13 14 yaşındayım gene bu kekten yapmıştım akşam misafirliğe gelen arkadaşım ve ailesi beğenerek yedikten sonra babası inanamamıştı benim yaptığıma sonun da da
-pastahane kekleri gibi aynı
Demişti siz düşünün o zaman bendeki mutluluğu!!!ağzım kulaklarımda bayağı bir zaman dolanmıştım ortalıkta anlayacağınız özeldir bu kek benim için.
ölçülerim her daim aynıdır içeriğini değiştiririm yani, ölçülere sabit kalarak içini istediğiniz şekilde çeşitlendirebilirsiniz.
malzemeler
- 4 adet yumurta
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı sıvıyağ
- 1 su bardağı süt
- 3.5- 4 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 su bardağı iri parçalar halinde çekilmiş ceviz
- 3 yemek kaşığı kaynar su
yapılışı
- yumurta ve şeker iyice krema kıvamını alana dek çırpılır.
- sırası ile sıvıyağ ve süt ilave edilip çırpmaya devam edilir.
- elenen un,kabartma tozu,kakao,vanilya ve kaynar su eklenip çırpılır.
- yağlanmış kek kalıbına dökülüp önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40-45 dakika pişirilir.
- ılındıktan sonra servis edilcek tabağa ters çevrilip kalıptan çıkartılıp servis edilir.
Not: keklerinizin yumuşak bir dokuya sahip olmasını isterseniz süt yerine yoğurt kullanın.
ınstagram-aylinden