PİDELİ KÖFTE ve KADİR GECESİ
Ağustos 14, 2012
Herkese hayırlı,bereketli kandiller..
Bu gece peygamber efendimizin bin aydan daha hayırlı dediği o büyük gece.Rabbim ettiğimiz tüm duaları,ibadetleri ve tövbeleri kabul eder inşallah.
Aslında bugün un helvası yayınlayacaktım ancak yayına hazırlayamadım malesef.Ama siz daha evvel yayınladığım irmik helvamın tarifine bir göz atın nefis bir helvadır.
Ama yine nefis bir tarif getirdim,bu tarifim de bizleri pide yada ekmek israfından kurtaracak çok leziz bir ana yemek.Mutlaka deneyin derim.
Tekrar hepinizin kandili mübarek ve iftarı bereketli olsun.
Peygamber efendimiz ;''Kim kadir gecesi'ni sevabına inanarak,içtenlikle ihya ederse,geçmiş günahları bağışlanır''buyurmuştur.(Riyazü's-Salihin,II,464)
26.GÜN İFTAR MENÜSÜ
TERBİYELİ ARPA ŞEHRİYE ÇORBASI
PİDELİ KÖFTE
KÖZLENMİŞ KIRMIZI BİBER SALATASI
İRMİK HELVASI
Sahurda ne yapayım diye düşünüyorsanız size PASTANE USULÜ POĞAÇAYI öneririm.
Tüm iftar önerilerime BURADAN ,tüm sahur önerilerime de BURADAN ulaşabilirsiniz.
Bugün için nefis bir kandil simidi tarifi,deneyin derim.
PİDELİ KÖFTE
MALZEMELER
1 adet bayat pide
2-3 kaşık sıvıyağ (pideleri kavurmak için)
2-3 adet patates
kızartmak için sıvı yağ (patates ve köfteler için)
köftesi için:
400-450 gr kadar kıyma
1 adet rendelenmiş kuru soğan
1 adet yumurta
2 dilim bayat ekmek
tuz
kimyon
pul biber
değirmende çekilmiş karabiber
tuzot
kekik
nane
sosu için:
1,5 yemek kaşığı salça
2 büyük kase su
tuz
kekik
1 yemek kaşığı tereyağ
üzerine:
iyice çırpılmış yoğurt
HAZIRLANIŞI
Öncelikle köfte malzemelerini birleştirip iyice yoğuralım ve 1 saat kadar buzdolabında dinlendirelim. Ardından tavaya 2-3 kaşık yağımızı alıp,ısıtalım,küçük kareler halinde doğranmış pideleri ekleyip pideleri güzelce kavuralım.köfte malzemelerini birleştirip iyice yoğuralım ve 1 saat kadar buzdolabında dinlendirelim.
Diğer taraftan küp küp doğradığımız patatesleri kızgın yağda kızartıp ,kağıt havlu serilmiş tabağa alalım.Dinlenmiş köfte harcından fındıktan büyük,cevizden küçük parçalar koparıp yuvarlak şekil verelim ve onları da kızartalım.
Diğer taraftan sos için tereyağını eritip salçayı biraz kavurduktan sonra suyunu ilave edelim,biraz kaynasın ,ocaktan alalım.
Ardından genişçe bir tepsiye, önce pideleri yerleştirelim ve salçalı sostan gezdirerelim,ardından köfte ve patatesleri de dizip kalan sosu üzerine eşit bir şekilde dökelim.En son üzerine kekik serpip sıcak olarak servis edelim.
AFİYET OLSUN...
Tags