MANTAR PANE
AÄŸustos 04, 2012
Yağmurlu bir günden herkese merhaba.
Bugün, bizim topraklarda (istanbul /avrupa yakası) sağanak harika bir yağmur var,şimdi biraz durdu ama ne de güzel yağdı,nasıl özlemişim toprak kokusunu,mis gibi.Ama sosyal medyadan anladığım kadarıyla her yere yağmamış,o nedenle avrupa yakası yazdım yer imi'ne :)
Geldik ramazanın 16.gününe ,menü önerileri ve yeni bir tarifle bu haftayı kendi adıma bitirmek istiyorum.Haftayı nefis bir ara sıcakla bitirmek istedim,mantar severseniz mutlaka denemelisiniz.
Hepinize güzel bir hafta sonu ve bereketli iftarlar dileyerek satırlarıma son veriyorum :)
16.GÜN İFTAR MENÜSÜ
SARIMSAKLI YOĞURTLU ERİŞTE ÇORBASI
MANTAR PANE
TULUM PEYNİRLİ SEMİZ OTU SALATASI
SEBZELİ MİDYE MAKARNA
BADEMLİ KEŞKÜL
Sahurda ne yapayım diye düşünüyorsanız MIHLAMA (KUYMAK) yapın derim.
Tüm iftar önerilerime BURADAN ,tüm sahur önerilerime de BURADAN ulaşabilirsiniz.
MANTAR PANE
MALZEMELER
25-30 adet orta boy kültür mantarı
1 ÅŸiÅŸe maden suyu
1 su badağı un
1 yumurta sarısı
1 çay kaşığı kadar sarımsak tozu
tuz
değirmende çekilmiş karabiber
kızartmak için sıvıyağ
servis ederken:
acı sos yada dilediğiniz başka bir sos
HAZIRLANIÅžI
Mantar hariç tüm malzemeyi derin bir kapta iyice karıştıralım.Yıkayıp kuruttuğumuz mantarları,saplarından ayırmadan karışıma bulayıp,kızgın yağda kızartalım.Yağ mutlaka kızgın olmalı yoksa hem paneler dağılır hemde çok yağ çeker.
Nar gibi kızaran mantarları havlu kağıt serilmiş servis tabağımıza alalım ve acı sosla yada başka sevdiğimiz soslarla sıcak olarak servis edelim.
Ben acı sosla çok yakıştırıyorum mantar paneyi,denemenizi tavsiye ediyorum,hem basit hem lezzetli hemde davet sofralarına yakışacak bir ara sıcak.
AFİYET OLSUN...
Twitter : Reyhan Ksc
instagram : reyhanksc
facebook: anne eli gibi
Tags