Ramazan ayın da sofralar kalabalık olmalı, paylaşılmalı ne varsa, hep böyle düşünürüm ve elimden geldiğince de sevdiklerimizi ağırlamaya çalışırım geçen günlerin birinde hazırlanan sofra ve yapılanları paylaşmalı dedim ramazan ayı bitmeden...
Zeytinyağlı kabak yemeği
kabaklar soyulup yıkanır halka halka dilimlenir tencerenin dibine yayılır üzerine 1 domates 1 kırmızı biber ve 1 kuru soğan doğranıp yayılır, 1 tatlı kaşığı tuz ve 5 tane kesme şeker eklenip üzerine 1 çay bardağı zeytinyağı ve 1 su bardağı su ilave edilip pişirilir.
Yoğurtlu köz patlıcan salatası
4-5 adet patlıcanı fırın yada ocak üzerinde közlenip soyulur 1-2 tanede kırmızı biber közlenip soyulur patlıcan ile beraber minik minik doğranır 3 yemek kaşığı yoğurt (isteğe göre süzme) ve 1-2 yemek kaşığı mayonezi yoğurta eklenip karıştırılır tuz ve sarımsak ilave edip doğranan patlıcanlarla karıştırılır.
Ton balıklı salata
ton balıklarını süzdürün,kornişon turşuları,biberli yeşil zeytinleri, köz biberleri minik minik doğrayın ince doğranmış maydanoz ve mısır ekleyip süzülen ton balığı ile karıştırıp istediğiniz bir salata sosu ile karıştırın.
Atıştırmalık kuru yemişler...
İftariyelik kahvaltılıklar...
taze kaşarları pastırmaların içine koyup rulo sarıp kürdanla tutturabilirsiniz.
Ana yemek hasanpaşa köftesi.
kıymayı rendelenmiş soğan,sarımsak,yumurta tuz ve karabiber ekleyip bir güzel yoğurulur. kase şekli verilip fırın tepsisine dizilir 200 derece de 15-20 dakika pişirilir.
püresi için patatesler soyulup doğranıp haşlanır suyu süzülüp tuz,tereyağ ve süt eklenip blandır dan geçirilir.
pişen köftelerin oyuk kısımlarına püre yerleştirlip salçalı su hazırlanır ve üzerine dökülüp tekrar fırına verilir 10-15 dakika kadar pişirilir.
Tatlı olarak tatil dönüşünde bursa da yol üzerinde alınan kemal paşalar paket arkasında ki tarife göre hazırlanıp vanilyalı dondurma ile servis edildi.
menüde başka fotoğrafı olmayan
- zeytinyağlı barbunya
- pirinç pilavi
- ezogelin çorbası
- mevsim salata vardı.
ınstagram : aylinden