Ramazan bayramına çok az kalmışken tatlı bir paylaşım olsun istedim:))
malum bayram dendiğinde akla gelen ilk şey baklava ya açılacak ya hazır alınacak bu sefer alternatif bir şeyler yapmak istedim baklava açamayacağına göre herkes, değişik birkaç seçenek sunayım isteyen faydalansın diye düşündüm....
Neler yapabiliriz derseniz???
Havuçlu kolay pasta
1 pastaban şekerli su ile ıslatılır. (tek kat kullanılacak)
2 havuç rendelenir 1 çay bardağı tozşeker 1 cay bardağı ince cekilmiş ceviz ile havuçlar iyice yumuşayana dek pişirilir 1 çay kaşığı tarçın eklenip karıştırılır. hafif ılınınca pastabanın üzerine yayılır.
2,5 su bardağı süt,1 çay bardağı un,1 su bardağı toz şeker 1 paket vanilin krema kıvamına gelene dek pişirilir altı kapatılır 50 gr. margarin ekleyip mikser ile bir kaç dakika çırpılır.
ılınan krema havuçlu karışımın üzerine yayılır. bol hindistan cevizi serpilir.
buzdolabında bir kaç saat dinlendirdikten sonra servis edilir.
not: servis edeceğiniz tabağa kelepçeli kalıp koyup hazır pastabanı içine oturtup yaparsanız kremayı yaymanız çok daha kolay olur servis ederken kalıbı çıkartabilirsiniz.
Küçük kuplara sakızlı muhallebili kemal paşa tatlısı hazırlayabilirsiniz tarif için buraya
Gene küçük kaselere yalancı tavuk göğsü hazırlayabilirsiniz.
1 litre süt 1 su bardağı un 1,5 su bardağı toz şekeri 1 paket vanilyayı koyulaşıncaya dek pişirin.altını kapatın
içine 125 gr. margarin ekleyip eritin mikserle 5-6 dakika yüksek devirde çırpın.
kaselere boşaltıp üzerini tarçın ve cevizle süsleyin.
Muhallebili kadayıf yapabilirsiniz ister tek kişilik kuplarda ister bu şekilde borcamda
tarif için buraya
Muzlu irmik pastası
1 litre süt, 10 yemek kaşığı irmik 10 yemek kaşığı toz şeker 1 paket vanilin krema kıvamına gelene dek pişirin.kremanın yarısını tepsiye dökün 1 paket burçak bisküviyi robotta un haline getirin yarısını tepside ki kremanın üstüne yayın 1 adet muzu ince dilimleyip üstüne dizin biraz çekilmiş fındık serpin kalan kremayı üzerine boşaltıp tekrar kalan bisküviyide üzerine yayın en son tekrar dövülmüş fındıkla süsleyin.
En kolayından kemalpaşa tatlısı hazırlayabilirsiniz tarif için buraya
Ceviz pare tatlısı
şerbet için 5 su bardağı tozşeker 5 su bardağı suyu kaynatıp birkaç damla limon sıkın soğumaya bırakın.
2 yumurta birisinin sarısı üstüne ayrılacak,200 gr. yumuşak margarin,1 su bardağı rondoda çekilmiş ceviz içi,1 çay bardağı pudra şekeri,1 çay bardağı irmik 1 paket vanilin 1 paket kabartma tozu 4-5 su bardağı un
bütün malzemeler derin bir kap içinde ele yapışmayacak bir hamur elde edene dek yoğurulur.
10-15 dakika dinlendirdikten sonra ceviz büyüklüğünde parçalar alınıp şekil verilip fırın tepsisine dizilir.
yumurta sarıları sürülüp önceden ısıtılmış 175derece fıırında üstleri kızarana dek pişirin.
fırından çıkan tatlıların ilk sıcağı çıkınca soğuk şerbeti gezdirin.
Haşhaşlı şekerpare
şerbeti için 5 su bardağı toz şeker 5 su bardağı suyu kaynatıp altını kapatın birkaç damla limon sıkın soğumaya bırakın.
1 paket yumuşak margarin,1 çay bardağı pudra şekeri 2 yumurta (1 tanesinin akı üstüne ayrılacak), 1 çay bardağı irmik 1 çay bardağı sıvıyağ 1 paket vanilin,1 paket kabartma tozu ve 4-5 su bardağı unu derin bir kap içinde ele yapışmayacak bir hamur elde edene dek yoğurun.
hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp şekil verip önce yumurta akına peşinden haşhaşa batırarak tepsiye dizin önceden ısıtılmış 175 derece fırında 35-40 dakika kadar pişirin.
fırından çıktıktan sonra ilk sıcağı çıkınca soğumuş şerbeti dökün.
Haşhaşı bütün marketlerde kolaylıkla bulabilirsiniz.
ınstagram : aylinden facebook: aylindendenemeler