Tavuklu mantar sotesi ve pilav
Temmuz 01, 2012
Bu nefis tadı muhakak deneyin ve pilavı önceden hazırlayıp sonra tavuklu mantar sotesini hazırlamaya başlayın ve hemen dinlenmiş pilavla servis edin.
Malzemeleri:
2 Tavuk göğsü
400 gr Mantar
30 gr Tereyağı
200 ml Krema veya Süt
1 yemek kaşığı Un
30 gr Tereyağı
1 yemek kaşığı Sebze tozutuzu
tuz, karabiber
Yapılışı:
Tavuk göğsü kuşbaşı olarak kesilip yıkanır. Bir tencereye alınarak ağzı kapalı olarak kısık ateşte kendi suyunda pişirilir. Suyu çekince içine 30 gr tereyağı ilave edilir ve kavrulur. Daha sonra temizlenmiş mantalrar dilimlenir ve tavuğa ilave edilir. Önce cevrilerek kavrulur sonra tencerenin kapağı kapatılarak kendi suyunda sotelenir. yaklaşık 10 dakika sotelenir. Diğer yandan bir ufak tencereye 30 gr tereyağ alınır ve bir yemek kaşığı un içinde kavrulur. Çırparak içine krema katılır sonra sebze otutuzu, tuz ve karabiberde eklenerek tavuk ve mantarların üzerine karıştırılarak eklenir kısa bir karıştırılarak 2-3 dakika ocakta bekletilerek ocaktan alınır ve pilav yanında ikram edilir.
Afiyet Olsun!
Tags