Aslında niyetim tatil yazısı yazmaktı ama o kadar çok fotoğraf var ki ayıklanması gereken bölüm bölüm yazmak gerek onu anlamış bulunmaktayım!!!
Bloga çok ara verdiğim zaman toparlamak, kelimelere dökmek zor oluyor, bu sebepten malum ramazan ayında neler yapabiliriz diye düşünüp bir kaç fikir vermek istedim, tabi ki iftar sofraları için....
Kabak ve havucu rendeleyip teflon tavada biraz zeytinyağı ile kısık ateşte 10 dakika kadar soteleyip istediğimiz baharatları ekleyip yoğurtla karıştırıp içine isteğe göre dereotu,sarımsak ilave edebiliriz.
1 Litre suya 1 su bardağı şeker ilave edip kaynatıp içine vişne,2 adet karanfil,2 çubuk tarçın,1 limon rendesi ekleyip birkaç dakika daha kaynatıp soğuduktan sonra afiyetle içebiliriz.
İstediğimiz miktarda erişte haşlayıp süzüp içine dereotu ve salatalık doğrayıp istediğimiz baharatları ilave ettikten sonra yoğurtla karıştırabiliriz.
En basitinden patatesleri haşlayıp minik doğrayıp doğranmış kıvırcık,dereotu,maydanoz ,yeşil zeytin,salatalık ,mısır ve istediğimiz baharat ekleyerek limon,zeytinyağ ilave edip soframızı şenlendirebiliriz.
En pratiğinden cuplara en alta browni (eti) koyup üstüne pişirdiğimiz tavuk göğsünü (dr oetker) ekleyip onun üstüne de gene pişirdiğimiz çikolata sosu ekleyip bol fındık krokan ve minik çikolatalarla süsleyebiliriz.
ınstagram takip için: aylinden