Es selamü aleyküm dostlar
alisila gelmistir haliyle yine makarna diyorum.. senden baska birsey cikmaz zaten diyen :) üyelerimi duyuyorum buna karsilik beklentilerinize cevap veremeyebilirim arada delilikler yaptigim olmustur oda uc nokta olur kisacasi dengesiz bir ascidan öylesine bir makarna iste yine
tarif bana ait beyenmeniz duasiyla suan önümdeki kitaptan bir sözüde paylasmadan gecemeyeyim ki sayfama girdiginize degsin ------- EN BÜYÜK ENGEL, PESIN YARGIDAN GELIR .....
masa da önce tabaga makarna üzerine sosumuzdan koyup servise sunuyoruz
afiyet olsun dualara talibim hemde cokca
alisila gelmistir haliyle yine makarna diyorum.. senden baska birsey cikmaz zaten diyen :) üyelerimi duyuyorum buna karsilik beklentilerinize cevap veremeyebilirim arada delilikler yaptigim olmustur oda uc nokta olur kisacasi dengesiz bir ascidan öylesine bir makarna iste yine
tarif bana ait beyenmeniz duasiyla suan önümdeki kitaptan bir sözüde paylasmadan gecemeyeyim ki sayfama girdiginize degsin ------- EN BÜYÜK ENGEL, PESIN YARGIDAN GELIR .....
malzeme
1 pk burgu makarna
1 büyük patlican
1 cay bardagi zeytinyag (Hakiki )
5 dis sarimsak
1 kuru dolmalik biber
1 su bardagi zeytin
2 tane ancuez (olmasa da olur diyecegim ama olsa iyi olur ;)
1 kutu konserve dogranmis domates
60 gr kapari
tuz karabiber
yarim kahve kasigi kuru feslegen
yarim kahve kasigi kekik
1 kahve kasigi toz kirmizi biber
tenceremize yagi koyalim üzerine dogradigimiz sarimsaklari ve ufaladigimiz dolmalik biberi ve ancuezi
ekleyip ocaga koyalim dikkat edelim sarimsaklar yanmasin
ancuez dagilacak lezzetini birakacak
yan tarafta da makarna suyumuzu koyduk ocaga
sarimsaklar kavrulunca icersine kücük küpler halinde dogradigimiz patlicanlari ilave edelim
karistirarak kavurmaya devam edin 6-8 dakika
üzerine cekirdeklerini cikardagimiz dogradigimiz zeytinleri, kapariyi ekleyelim
onlarla birlikte bir iki kez daha cevirin
üzerine konserveyi bosaltin tuz karabiber kekik feslegen ve toz biberi serpistirip
orta ateste 10-12 dakika pisirin bu arada makarnamiz oldu hemen bir bardaga 4 büyük yemek kasigi suyundan ayiralim süzelim
tencerede beklesin bizi bir iki dakika makarnamiz
ocagin altini kapatip üzerine ayirdigimiz makarnanin suyundan ilave edelim patlicanlara
tencerenin kapagini kapatin kalan isi yetecektir
sosumuz hazir makarnamiz da süzdük makarnaya patlicanlarin üzerinde biriken yagi kasik yardimi ile alip makarnanin üzerine gezdiriyoruz
makarnamizin yapismasini engelleyecek masaya gidinceye kadar tadini da cekecek icine
masa da önce tabaga makarna üzerine sosumuzdan koyup servise sunuyoruz
afiyet olsun dualara talibim hemde cokca