![]() |
GARNİTÜRLÜ PİRİNÇ PİLAVI |
Birde nefis bir pilav tarifim var aşağıda,nefis oluyor,birde benden okuyun derim.
İFTAR ÖNERİLERİ -7.GÜN
KÖZLENMİŞ PATLICAN ÇORBASI
İNEGÖL KÖFTE
ZEYTİNYAĞLI BÖRÜLCE
ACILI EZME
GARNİTÜRLÜ PİRİNÇ PİLAVI
ETİMEK TATLISI
Sahurda ne yapayım diye düşünüyorsanız,ISPANAKLI,GALETA UNLU BÖREĞİ'mi tavsiye ederim,hem nefis hemde doyurucu.
Tüm iftar önerilerime BURADAN ,tüm sahur önerilerime de BURADAN ulaşabilirsiniz.
GARNİTÜRLÜ PİRİNÇ PİLAVI
![]() |
GARNİTÜRLÜ PİRİNÇ PİLAVI |
1 adet küçük patates (küp küp doğranmış)
1adet küçük havuç (küp küp doğranmış)
1/2 çay bardağı bezelye
1,5 su bardağı baldo pirinç
1,5 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı sıvıyağ
2-3 dilim limon
2,5-3 su bardağı kadar tavuk suyu
bir fiske şeker
tuz
HAZIRLANIŞI
Öncelikle sebzelerimizi orta yumuşaklıkta haşlayıp süzülmeye bırakalım.
Diğer tarafta tencereye yağları alıp ısıtalım bezelye,patates ve havucu güzelce kavuralım.Ardından iyice yıkadığımız pirinci,tuzu,şekeri ekleyelim ve pirinçlerin uçları şeffaflaşana kadar ve tane tane olana kadar kavuralım.Tavuk suyunu da ilave edip üzerine limon dilimlerini de yerleştirelim ve kaynamaya bırakalım Kaynayınca altını iyice kısıp pişmeye bırakalım.Suyunu çekip pişince üzerine kağıt havlu serip demlendirelim.
Sıcak yada ılık olarak servis edebilirsiniz.
![]() |
GARNİTÜRLÜ PİRİNÇ PİLAVI |