tarifin hamurundan dizaynina kadar bana ait .lezzet hakkinda tek birsey yazabilirim simdilik kahve
kahveye olan askim bu pastaya yansidi :) bu kadar ip ucu yeter degilmi :))
tarifine gelince öyle bir karar aldim ki ,ne dersiniz bilemem
bu pastanin tarifi insAllah 150 üyem icin olacak 150 gördügüm gün paylasacagim su an takipcim 116 ..
150 kadar sabredeceksiniz yani :)
ismini önce beni yansittigi icin Allah ne verdiyse koymustum ,ama kardesim yani bacim ,abla görüntü muhtesem tipki sultanlara yarasir bir tac gibi duruyor degince, ismini sultan taci koyduk .
sevgilerimi gönderiyor herkeze hayirli günler diliyorum .
bu yaziyi silmek istemedim pastanin anisina kalsin istedim
hayirli geceler dostlar .
bu pastayi yayinladigim tarih 27 haziran ogünden bu güne 150 üyeyi bekledik cünki öyla bir karar almistim .cok sükür 150 üyemiz takibe aldi beni .ve söz verdigim gibi tarifini yayinliyorum .
yanliz belirtmeliyim asamalar resimli degil ozaman cekmemistim .ve son postum da da belirttigim gibi resimlerle ugrasmak cok vaktimi aliyor. onlari yüklemek ,kücültmek ,ayarlamak vs .
beni anlayisla karsilayacaginizi düsünüyorum .bos zamanim oldugu müddetce resimli anlatima yer verecegim ama asamaliari cok olan tariflerin resimli anlatimi cok zor .tarifimize gecelim
gerekli malzeme
alt hamuru icin
2 yumurta
180 gr un
125 gr toz seker
2,5 kahve kasigi kabartma tozu
100 ml soguk kahve )bir kahve kasigi nescafeyi 100 ml suyla hazirlayarak yapabilirsiniz
100 ml siviyag
20 gr kakao
dolgu malzemesi
20 gr agar agar
250 ml su
600 gr krema
500 gr maskarpon peyniri
250 gr toz seker
200 gr labne peyniri
en üstteki ayna malzemesi
250 ml kahve )2 kahve kasigi nescafe 250 ml su olarak hazirlayabilirsiniz
1 cubuk vanilya
50 gr toz seker
10 gr agar agar
yan serit icin 150 gr eritilmis cikolata
yapilisi
öncelikle firinimizi 180 dereceye ayarlayip isinmaya birakiyoruz
cirpma kabimiza seker ve yumurtayi koyup cirpiyoruz seker erimeli .
icersine siviyagi kahveyi ekleyip bir iki kez karistirdiktan sonra ,unu kabartma tozunu ve kakaoyu bir kapta karistirip sivi malzememize ekliyoruz .yagli kagit serilmis 28 cm kelepceli kaliba döküp firina veriyoruz yaklasik 25-30 dakika pisiriyoruz .
pisen kekimizi firindan alip sogumaya birakiyoruz altindan kagidi cikarmayi unutmayalim .kekimiz soguyunca kelepcesini tekrar takalim cemberiniz varsa onu takalim
dolgu malzemesi icin agar agari su ile ocaga koyup 2-3 dakika kaynatiyoruz .
kremamizi baska bir kapta sertlesinceye kadar cirpip bekletiyoruz ayri bir kapta maskarpon peynirini,labne peyniri, sekeri iyice karistiriyoruz mikserimizle !.pürüzsüz bir kivam oluncaya dek.
daha sonra cirpma telini elimize alip mikseri kapatiyoruz cirptigimiz kremamizi, peynirli karisima ekleyip, bir iki sefer alt üst ederek karisitiriyoruz agar agari eklemeden evvel agar agarin icersine bir iki yemek kasigi hazirladigimiz kremadan koyup ilistirip hemen geri krema karisimina ekleyip karistiriyoruz cok cabuk olacak sekilde kekimizin üzerine bosaltiyoruz spatula ile düzleyip .buzdolabina koyuyoruz .
o buzdolabinda dinlenirken baska bir kücük tencereye alip ayna jölesi icin icersine agar agari ,vanilya cubugunu ortadan kesip icersine atiyoruz
250 ml kahvemizi koyuyoruz sekerini ilave edip yaklasik 3-4 dakika kaynatiyoruz .ocagin altini kapatip bir süzgecten gecirip biraz ilimaya birakiyoruz.
pastamizi buzdolabindan alip ilittigimiz ayna jölemizi pastamizin üzerine kasik yardimi ile döküyoruz .tekrar donmasi icin buzdolabina koyuyoruz .4 saat sonra pastamiz donmus olacaktir .
kenar kafesi icinse
cikolatayi benmari usulu ertiyoruz eriyen cikolatamizi bir buzluk posetine dolduruyoruz .
firin tepsisi icin olan kagidi uzun seritler halide keselim uzunllugu pastamizi kaplayacak sekilde olmali ,
kagidin üzerine torbamizin ucunu kesip cikolatamizi zikzaklar cizerek uzun seritler hazirliyoruz donmalari icin bekletiyoruz .
cikolatalarimiz donunca yavasca alip pastamizin cemberini cikarip pastamizin kenarlarina yapistiriyoruz .
hepsi bu kadar
yarim saat dinlendirdikten sonra dilimleyerek servise sunuyoruz
afiyet olsun dilerim beklediginize deger .