PATATES KROKET |
Herkese merhabalar.
Bugün (dün) gururla,mutlulukla dolu bir gündü benim için,yağız'ın yıl sonu gösterisi vardı,maşallah benim kuzuma beklediğimden daha iyi bir performans gösterdi.Neler oluyor hayatta şarkısı eşliğinde dans ettiler,çok mutlu oldum.Yarın da (bugün) karnesini alacak ıslatmak lazım dedik,hamburgerciye gideceğiz ^:^
Ne ara bu kadar büyüdü anlamadım,bravo bana ve tüm annelere,çocuk yetiştirmek en zor iş,hele gurur duyulacak bir çocuk yetiştirmek her anneye nasip olmaz,Rabbim hepimize gurur duyacağımız evlatlar versin.
Önümüzdeki günlerde detaylı olarak anlatacağım zaten,şimdi diğer konumuza geçelim.
Bugün de maç soframızdan nefis bir atıştırmalıkla devam ediyoruz.Bizim evde çok sevilir,zaten patates olsun çamurdan olsun mantığıyla düşünürsek kroket patatesin en güzel hallerinden biridir.
Çoğumuzun severek yapıp yediği bu lezzeti birde benden okuyun istedim.
Diğer atıştırmalık tariflerime bakmak isterseniz tıklayın..
MALZEMELER
iç malzemesi:
13 adet haşlamalık küçük patates (haşlanmış,ezilmiş)
1 su bardağı kaşar peyniri rendesi
1 çay bardağı kadar ezilmiş beyaz peynir
tuz
değirmende çekilmiş kara biber
panelemek için:
3-4 adet yumurta
1 kase un
yeteri kadar galeta unu
tuz
kızartmak için:
bolca sıvı yağ
HAZIRLANIÅžI
Öncelikle iç malzemesini güzelce karıştıralım,(ben yoğuruyorum) ve ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp önce una,sonra çırpılmış yumurtaya en son da galeta ununa bulayıp kızgın bol yağda altın sarısı olana kadar kızartalım ve kağıt havlu serilmiş servis tabağına alalım.Tüm patatesler bitene kadar aynı işlemi uygulayalım.
İşte bu kadar,sıcak yada ılık olarak servis edelim.
Not: pane malzemeleri olan un,yumurta ve galeta ununa biraz tuz katmayı unutmayın,yok ben tuzsuz seviyorum derseniz tercih size kalmış
Hem içine hemde pane malzemelerine dilediğiniz baharatları katabilirsiniz.
Mutlaka bol ve kızgın yağda kızartmanızı tavsiye ediyorum,hem daha çıtır oluyor hemde daha az yağ çekiyor.
AFÄ°YET OLSUN...
Twitter : Reyhan Ksc
instagram : reyhanksc
facebook: anne eli gibi