Es selamü aleyküm dostlar .hepinize hayirli aksamlar su kisacik zaman da hemen yazayim dedim malum aksam vakti
pancar cocuklarimiza yedirmekte zorlandigimiz ama sifasindan mahrum kaldigimiz bir sebze.tüketilmesi gerekli aslinda arada sirada da olsa bu tatliyi yapmanizi tavsiye ederim .
gerekli malzeme
1 litre pancar suyu (Tuzsuz )
100 gr toz seker
2 pk vanilyali puding
250 gr frambuaz
ceyrek cay kasigi tarcin +ceyrek cay kasigi karanfil
süslemek icin ekstra ahududu
cirpilmis krema istediginiz miktar
tencereye pancar suyumuzu koyalim baska bir kap icersine de toz sekeri ve pudingleri koyalim
tenceredeki pancar suyundan bir miktar puding ve sekerin üzerine alalim
puding tozunu ve sekeri karistirarak eritelim
tenceremiz kaynamaya baslamadan evvel icersine dondurulmus yada taze frambuazi koyalim icersine karanfil ve tarcinimizi da ekleyelim ,kaynamaya birakalim. kaynayinca erittigimiz puding karisimini ilave edelim devamli karistirmayi unutmayin
kaynamaya basladiktan sonra, yaklasik iki dakika daha kaynatin
hazirlanan pudingimizi kaselerimize paylastiralim. kaseleri önce islatirsaniz puding daha kolay cikar kaseden
ben kare kaselerimi kullandim porsiyon olarak 4 kase +bir bardak cikti
siz dilediginiz formu kullanabilirsiniz
buzdolabinda yaklasik 3-4 saat dinlendirin
servis tabaklarina ters cevirip cirpilmis krema ve frambuaz ile dilediginiz gibi süsleyin
tarif bana ait dostlar Dualariniza talibim
afiyet olsun