merhabalar,
epey uzun bir ara oldu biliyorum...eşim dizinden ameliyat oldu...çapraz bağlar, iç-dış menisküsle ilgili....3 haftadır üzerine basmaması gerekiyordu....2 hafta yıllık izin alıp onunla ilgilendim....bu sene tatile çıkamadık anlayacağınız....ALLAH a şükür sağlığı yerinde esas olan bu bizim için....
tabi bu beyler biraz "hanım sözü" dinlese ne güzel olur.....eşim kışın sigarayı bıraktı ve sporu biraz arttırmıştı....masa tenisi oynuyordu ama çok hırslı oynadığı için her seferinde akşam dizi sızlıyordu...aynı dizinde yaklaşık 15 yıl öncesinden de bir spor yaralanması, bağlarda kopukluk olunca tekrar nüksetti....aslında mesele "hanım sözü " değil, asıl mesele biz hanımlar daha mantıksal, beylerde sağlığını kaybetme pahasına daha keyfi hareket ediyor....:)))))
biriken tariflerimin resmini vermiştim.....şimdi zaman buldukça tarfilerinide ekleyeceğim....en çok merak edilen lokum kekle başlamak istiyorum....aslında beklenilmek ve tarifi beklenmek bile insanın gururnu okşuyor...izleyen,takip eden ve soran arkadaşlarıma teşekkür ederim...
keki için:
* siz sevdiğiniz ve beğendiniz bir kek ölçünüz varsa ondan yapabilirsiniz,
malzeme:
* 3 yumurta
* 1 bardak ÅŸeker
* 1 bardak yoÄŸurt
* 1 bardak yoÄŸurt
* 1 çay bardağı sıvıyağ
* 1 paket karbonat
* 1 paket vanilya
* 1 paket vanilya
* 2 limon kabuÄŸu rendesi 1 limonun suyu
* 3 su bardağı unyapılışı:
* yumurta ve şeker çırpılır* yoğurt, sıvı yağ, limon suyu ve kabuğu eklenirp çırpmaya devam edilir
* un ve unun üzerine kabartma tozu ve vanilya eklenir hepsi birlikte tekrar cırpılıp kek kabına alınır
* kabartma tozunu un ile birlikte eleyerek koyarsanız ve kekinizi pişirirken ilk 20 dk fırının kapağını açmazsanız güzel bir sonuç elde edebilirsiniz
* 180 derecede 40 dk piÅŸirilir
* 10 dk fırında, en az 1 saat dışarda bekledikten sonra, kek kendini çekmiş olur kek kalıbından servis tabağına çıkarabilirsiniz
* ve lokum kek yapmak için düz fırın tepsisi ve veya borcam kullanmak gerekir
sosu için:
malzeme:
* 2,5 su bardağı süt* 2 yemek kaşığı kakao
* 1 tatlı kaşığı nişasta
* 1 su bardağı toz şeker
* 1 paket vanilya
* 2 su bardağı hindistan cevizi
yapılışı:
* sosun bütün malzemeler karıştırılır ve karıştırmaya devam ederek pişirilir,* sos soğutulur ve daha önce pişirilip kare kare kesilmiş keklerimiz önce sosa sonra hindistan cevizine batırılır