KAHVALTI MASAMIZ-3 ve ÜÇ YENİ TARİFLE 200. YAYINIMIZI KUTLUYORUZ :)
Haziran 22, 2012
Herkese güzel bir hafta sonu diliyorum.
Başlıktan anlaşıldığı üzere bugün 200. postumu atmış bulunuyorum ama kutlama falan yok o işin şakası :)
Aslında 200. yayınımı çoktan yapmışımdır ama eski yayınlarımdan en az 50 tanesini güncellemek için taslağa aldığımdan 200. yayınım bu oldu.Hayırlı uğurlu olsun diyelim (;
Yine mutlu bir kahvaltı masasıyla ve güzel,pratik önerilerimle geldim sizlere.Bol fotoğraf ve bol tarifle kapatmak istedim haftayı.
Geçtiğimiz pazartesi ,Yağız'la yurt dışından gelen kardeşimi ve annemi ağırladık.Bayılıyor böyle güzel sofralara,zevkli çocuk doğurmuşum vesselam :)
Sizlere de değişik önerilerde bulunabilmek adına her seferinde farklı masalar kurmaya çalışıyorum.
Bu defa reçelleri ,bal ve pekmezi likör bardaklarında sundum,hem şık oldu hemde bardaklarım amacının dışında bir işe yaramış oldu,ilerleyen günlerde ,bu minik bardaklarla başka sunumlarım da olacak sizlere.
Masada soslu sosis tava ve közlenmiş kırmızı biber salatası var,onların tarifini aşağıda bulacaksınız.Birde bir gün öncesi yaptığım salamlı,kaşarlı ekmeklerim var,bayat ekmekleri değerlendirmek içinde nefis bir tarif,onun tarifini de aşağıda bulabilirsiniz.
Tarifler çok pratik olduğu için ayrı post açmak yerine bir postta birleştirmek istedim.
Diğer kahvaltılık tariflerime BURADAN , diğer davet masalarıma BURADAN ve reçel tariflerime de BURADAN ulaşabilirsiniz.
KÖZ KIRMIZI BİBER SALATASI
MALZEMELER
7-8 adet közlenmiş kırmızı salçalık biber
2-3 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı elma sirkesi
1 çay kaşığı toz şeker
tuz
zeytinyağı
HAZIRLANIŞI
Öncelikle biberlerimizi közlemeç yardımıyla közleyelim,dilerseniz fırında da közleyebilirsiniz ama aynı tadı alamazsınız,bu nedenle ocakta közlemenizi tavsiye ederim.Közlenen biberleri sıcak sıcak bir poşetin içine koyup ağzını sıkıca kapatın ki kabuklarını soyması daha kolay olsun.
Ardından kabuklarını soyup çekirdeklerini temizlediğimiz biberleri doğrayıp derince bir kaseye alalım.Üzerine ince kıyılmış sarımsak,sirke,zeytinyağı,şeker ve tuzunu da ekleyip iyice karıştıralım ve servis tabağına alalım.
Sonra da afiyetle yiyelim.
SOSLU SOSİS TAVA
MALZEMELER
250 gr. sosis
1 çay bardağı ketçap
1,5 çay bardağı su
tuz
kekik
HAZIRLANIŞI
Ketçabı suyla açıp ocağa alalım,tuzunu ve küçük doğranmış sosisleri de ekleyip orta ateşte arada karıştırarak pişirelim.En son pişmeye yakın kekik ve dilediğimiz baharatları da katıp ocaktan alalım.
Ben üzerini taze kekikle (zahter) süsledim ,sıcak olarak servis ettim.Kekiğin kokusuyla daha da nefis oldu,size de tavsiye ederim çok yakıştı.
SALAMLI, KAŞARLI EKMEKLER
MALZEMELER
6 adet tost ekmeği (ince kestiğiniz bayat ekmekle de yapabilirsiniz)
tereyağ
12 dilim salam
kaşar peyniri (ekmeğin üzerini kaplayacak kadar )
1 adet yumurta
kekik
pulbiber
HAZIRLANIŞI
Öncelikle fırını 180 dereceye ayarlayıp,ekmeklerin üzerine tereyağ sürüp sırasıyla salam,kaşar peynirini yerleştirelim.En son bir fırça yardımıyla çırptığımız yumurtayı sürüp,baharatlarını da serpip fırına sürelim.Dilerseniz damak tadınıza uygun başka baharatlarda ekleyebilirsiniz,tercih size kalmış.
Kaşar peyniri eriyip hafif kızarınca fırından alıp sıcak olarak servis edelim.
AFİYET OLSUN...
Twitter : Reyhan Ksc
instagram : reyhanksc
facebook: anne eli gibi
Tags