Mantı yaptığım günlerden birinde hamur artınca kalanını erişte keserek değerlendirmek istedim. Hamur erişte kesmek için çok sert olmadığından keserken biraz zorlandım açıkçası. Zaten şekillerin muntazam olmamasından anlaşılıyordur. Kestiğim erişteleri bir tepsiye alıp buzdolabının üzerine (meraklı minikler yetişemesinler diye) koyup arada karıştırarak kuruttum. Daha sonra pişirip yoğurtlu yemeğini & salatasını yaptım. Kalan son kısmını da yeşil mercimekle buluşturup çok sevdiğim bu yemeği hazırladım. Çocuklar beni yanıltıp çok severek yediler…
Malzemeler:
- 1 su bardağı yeşil mercimek
- 1adet kuru soğan
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 kâse erişte
- 1–2 yemek kaşığı sıvıyağ
- Sıcak su
Hazırlanması:
- Soğanı sıvıyağda kavurun.
- Salçayı ilave edip biraz daha kavurun.
- İçerisine çok iyi yıkanmış mercimekleri ilave edip sıcak su ekleyin ve kısık ateşte mercimekleri pişirin.
- Mercimeklerin pişmesine yakın erişteleri ilave edip tuzunu ayarlayın.
- Mercimekler ve erişteler piştiğinde ocağı kapatın.
- Gerekirse sıcak su ilavesi yaparak kıvamını ayarlayın.