Bezelyeli gratin .yaz günlerine has bir yemek oldu dostlar. hemen paylasayim dedim icerigi ile bir ögünlük yemek yaninda bir salata kafi .bakalim beyenecekmisiniz konsept yine bana ait
gerekli malzeme
600 gr dondurulmus bezelye
500 gr haslanmis patates
250 gr tavuk eti
yarim bag maydanoz
basamel sosu icin
1 yemeklik kuru sogan
3 yemek kasigi tereyag
45 gr un
500 ml süt
250 ml su
muskat nane tuz karabiber
üzeri icin
100 gr ufalanmis beyaz peynir
yapilisi
öncelikle patatesleri soyup iri dilimler halinde dograyip tavaya koyun üzerine gelecek kadar su ekleyip
10 dakika haslayin süzün
bezelyeyi pisireceginiz kaba bosaltin cözdürmenize gerek yok
tavuk etini kücük parcalar seklinde dograyin
sirasi ile bezelye tavuk eti ve patatesi ekleyin kalibiniza tuz karabiber serpistirin
bir kapta sütü ve suyu muskat rendesini naneyi biraz daha tuz ve karabiber ekleyin
bir kenarda bekletin
tavaniza yagi koyup eritin. icersine sogan ince dograyin. bir iki dakika kavurup üzerine unu ekleyin
kavurmaya devam edin
sararmaya baslayinca un sütlü sulu karisimi ilave edin karistirin topaklanmasin
karistirarak 2-3 dakika kaynatin
bezelyeli karisama dogradiniz maydonozu da ekledikten sonra
tüm malzemenin üzerine basamel sosu gezdirip peyniri serpistirin
isitilmis 200 derece firinda yaklasik 40 dakika pisirin
üzeri iyice kizarmali
afiyet olsun