ARPA ŞEHRİYE SALATASI |
Güneşli bir günden herkese günaydınnnn..
Güne ne kadar pozitif başlarsak o kadar güzel devam eder mantığını çok seviyorum ve kesinlikle doğru olduğunu düşünüyorum,tecrübemle sabittir.En çok da gözümü Yağız'ın gülen yüzüyle açtıysam o gün hiç kötü hissetmem kendimi,üstelik ne olursa olsun.Birde eşim pozitif açarsa gözünü o gün mükemmeldir benim için,evin büyük beyi azıcık huysuz uyanır da :)
Rabbim onların o gülen yüzünden ayırmasın beni (Amin)
Ve siz de kimin için aynı şeyleri hissediyorsanız rabbim sizi de onun gülen yüzünden ayırmasın(Amin).
Bugün de maç soframızın menüsüyle devam ediyoruz,sırada arpa şehriye salatası var,çoğunuz eminim denemişsinizdir ama birde benden okuyun istedim.Artık yaz da geldi,tam bu mevsimde yenecek bir salata,denemediyseniz şiddetle öneriyorum.Dilediğiniz ilaveleri yapıp,istemediğiniz malzemeleri çıkarabilirsiniz,ancak lezzetli bir salata yemek istiyorsanız sosu da,garnitürü de bol tutun derim.
Daha evvel yayınladığım havuçlu arpa şehriye pilavının tarifine buradan ulaşabilirsiniz..
MALZEMELER
1/2 paket arpa şehriye
yeteri kadar su (haşlamak için)
tuz
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
içine katılacak garnitürler:
7-8 sap taze soğan (ince kıyılımış)
1 su bardağı mısır (haşlanmış)
7-8 adet kornişon turşu (doğranmış)
1/2 demet maydanoz (ince kıyılmış)
1/4 dereotu (ince kıyılmış)
1 tutam taze nane (ince kıyılmış)
7-8 yaprak kıvırcık salata (ince kıyılmış)
sosu için:
zeytinyağı
limon
nar ekşisi
pul biber
kuru nane
tuz
HAZIRLANIŞI
Öncelikle tıpkı makarna yapar gibi tuzlu,zeytinyağlı suyu kaynatalım ve arpa şehriyeleri atıp orta derecede haşlayalım,süzelim.yapışmaması için soğuk sudan geçirip süzülmeye bırakalım.
Diğer taraftan içine katılacak tüm garnitürleri derince bir kaba alıp üzerine süzülmüş şehriyeleri de ekleyip güzelce harmanlayalım.
Sos malzemelerini de ayrı bir kapta iyice çırpıp üzerine boca edelim ve karıştırarak yedirdikten sonra 30 dakika kadar bekletip soğuk olarak servis edelim.
Not: 30 dakika bekletmemizim sebebi sosunu iyice içine çekip daha lezzetli olması için,ben fazla bekletemedim ama normalde öyle yapıyorum daha leziz oluyor,eğer kıvırcık kullanmazsanız bu süreyi daha da uzatabilirsiniz,kıvırcık çabuk öldüğü için daha fazla bekletmeyin derim.
Not: Sos malzemesinin miktarını size bıraktım,damak zevkinize göre ayarlayın diye ama bol kullanmanızı tavsiye ederim,lezzetini birebir etkiliyor.
Aynı şey garnitürleri içinde geçerli daha az değil ama bol kullanabilirsiniz,ilave etmek istediğiniz,yakışacağını düşündüğünüz malzemeleri de ekleyebilirsiniz.
AFİYET OLSUN...
Twitter : Reyhan Ksc
instagram : reyhanksc
facebook: anne eli gibi