kuskonmazla geldim sizlere dostlar
artik mevsimi reonlarda rastliyoruz bolca beyazindan moruna .
sagolsun esim bu gün alisveristen kuskonmazla döndü .gönlümü okumus sanki gün icersinde aklimdan gecirmistim :) aksama balik düsünürken yanina sebze ne yapsam diye düsünürken bu süpriz harika oldu hemen paylasayim mahrum kalmayin bu lezzetten .
kuskonmazin her türüne uygulayabilirsiniz bu islemi ,tabi konserve haric :)
gerekli malzeme
1 bag kuskonmaz
yarim cay bardagi hakiki zeytinyag
2 yemek kasigi nar eksisi yada erik eksisi ben erik eksisini kullandim tuz karabiber
malzeme bu kadar yapilisi ise söyle
artik mevsimi reonlarda rastliyoruz bolca beyazindan moruna .
sagolsun esim bu gün alisveristen kuskonmazla döndü .gönlümü okumus sanki gün icersinde aklimdan gecirmistim :) aksama balik düsünürken yanina sebze ne yapsam diye düsünürken bu süpriz harika oldu hemen paylasayim mahrum kalmayin bu lezzetten .
kuskonmazin her türüne uygulayabilirsiniz bu islemi ,tabi konserve haric :)
gerekli malzeme
1 bag kuskonmaz
yarim cay bardagi hakiki zeytinyag
2 yemek kasigi nar eksisi yada erik eksisi ben erik eksisini kullandim tuz karabiber
malzeme bu kadar yapilisi ise söyle
böyle bag halinde satilanida var kilo ilede bu bag 500 gr lik
kuskonmazin bir tanesini elinize alin .resimde görüldügü üzere kivirin, en sert yerinden kirilacaktir kuskonmaz bicak kullanmayacagiz yani ;)
tüm kuskonmazlari bu sekilde kirin sert yerlerine ihtiyacimiz yok ne kadar pisirirseniz pisirin odunumsu sertlikte kalacaktir .geri kalanlar cöpe gidiyor burada
izgara tavanizi ocaga koyup en yüksek isida isinmaya birakin isininca yikadiginiz kuskonmazlari tavaya dizin
varsa sayet bir et dövecegi ile üzerine bastirin ara ara bu islemi yapin güzel izgara izlerimiz cikmali kuskonmazin üzerine 10-12 dakika ya sürüyor ya sürmüyor ceviriyoruz kuskonmazlarimizi
bir 10 dakika da cevirdigimiz taraflarini pisiriyoruz
tava sicakken hemen üzerine zeytin yagini tuzu karabiberi ve erik eksisini gezirdiriyoruz tavayi birkac kez salladigimiz zaman müthis koku ve görüntü lezzet tavamizdan bize gülümsüyor :)
afiyet olsun mutlaka deneyin dostlar sifali lezzetli sezonunu kacirmayin derim