Geçen yazımda bahsetmiştim yeni hobiler edinmeye çalışıyorum diye,işte bu kısa sürede bir atkı tarzı fular ördüm tesadüfler eseri tanıştığım dantela iple güzel bir atkım oldu,şimdi sırada başka plan ve projeler var,boş oturmak birşey yapmamak beni sıkıyor ve ne yapacağımı bilemiyorum bu sebeptendir sürekli şunu yapayım bunu yapayım modundayım:) ama bir yandan da iyi oluyor hem güzel hobiler ediniyorum.yakın zaman da sizlerle de paylaşacağım inşallah tabi başarabilirsem..
Bu sabah erkenden kalkınca kendimi mutfağa attım kolay pratik bir o kadar da lezzetli ne hazırlayabilirim kahvaltıya dedim ve başladım yapmaya işte böyle çıktı bu kek sabah kahvaltısında çayımızın yanında eşlik etti bize.
Bu tarifi "Çay,Kahve Bahane" etkinliğine ev sahipliği yapan anneminkiziyim a gönderiyorum.
malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı sıvıyağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 3 kahve fincanı mısır unu
- 4 kahve fincanı beyaz un
- birkaç dal ince doğranmış dereotu
- birkaç dal ince doğranmış maydanoz
- beyaz peynir (gramı isteğe bağlı)
- 1 paket kabartma tozu
- susam-çörek otu
yapılışı
- derin bir kap içine yumurtalar kırılıp tuz ile güzelce çırpılır.
- sıvıyağ eklenir çırpmaya devam edilir.sırası ile dereotu,maydanoz,peynir eklenip karıştırılır.
- mısır unu,beyaz un,kabartma tozu ilave edilip karıştırılır.
- yağlanan baton kek kalıbı susam ve çörek otu ile kaplanır,üzerine hamur dökülüp önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dakika pişirilir.