Bu haftanın son iş gününde bir çorba tarifi vereyim istedim,Pazı çorbası çocukluğumu hatırlatır hep bana en sevdiğim çorbaydı ne değişikti o zamanlar benim için,tadı ne kadar güzeldi koridordaki sobanın arkasında oturur mutfakta yemek yapan annemi izlerdim,ne kadar güzeldi o günlerimiz, şimdi evlerimiz doğalgazlı kaloriferli hayat bizlere eski zamanlara göre daha kolay, her şey elimizin altında ama sanki eksiklik var bir şeyler eksik eskisi gibi mutlu değiliz insan oğlu olarak,özlem mi desem geçen yılların nasıl geçtiğini anlayamama bilmiyorum bu sebepten çorbayı her içişimde o günler gelir aklıma...
Bu çorbayı daha önce kimsede görmedim yöresini tam olarak bilememekle beraber çok severek yenildiğini belirtmem gerekir. hadi geçelim mi tarifimize.
malzemeler
- 1 kilo pazı
- 1 çay bardağı bulgur
- 2 yemek kaşığı salça
- 1/2 çay bardağı sıvıyağ
- 1 yemek kaşığı margarin
- 2 adet kuru soğan
- 1 kase yoğurt
- 6-7 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı pulbiber
- 1 yemek kaşığı nane
yapılışı
- pazıların kökleri ince ince doğranır.tencereye alınıp üzerine su eklenip kaynatılır
- 15 dakika kadar kaynadıktan sonra içine bulgurlar eklenir.
- ayrı bir kapta yemeklik doğranmış soğan kavrulur,salçası eklenip kavurma işlemine devam edilir,nane,pulbiber,tuz ilave edilip karıştırılır.
- kaynayan çorbaya soğanlı karışım katılıp karıştırılır.
- tencerenin altı kapatılır.10 15- dakika kadar soğutulur.
- yoğurt çırpılıp karıştıra karıştıra çorbaya ilave edilir,servis edilir.
diğer çorba tariflerim için buraya