Uzun saatler oturulmuş camdan dışarı izlenmiş, tv kanallarına bakılmış,eldeki elişi bere bitirilmeye çalışılmış, zaman akşam yemek saatine yaklaşmış ama yenecek tek bir tencere yemek yapılmamıştır,ne yapmalıdır nasıl kalkmalıdır da yemek yapmalıdır ah o koltuktan kalkılsa bir herşey yapılacaktır bir çırpıda, ama kalkacak istek yoktur,kalkmasam ne olur? yemek olmasa ne olur ki diye diye kalkılıp mutfağa girilmiş ve iki tencere yemek yapılmıştır,
sevgili bulgur sevmez ama ben genede diretirim yenecek çok yararlı diye,akşam da öyle çıktı mutfağımdan pilavım severek yedik yanında yoğurtla hadi mutfağa girelim ve bu akşam bulgur pilavı pişirelim ne dersiniz?
malzemeler
- 1 su bardağı bulgur
- 1 yemek kaşığı salça
- 50.gram margarin
- 1 çay bardağı haşlanmış nohut
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı nane
- 2,5 su bardağı su
yapılışı
- margarin tencere içine alınıp eritilir
- üzerine salça eklenip kavrulur.
- üzerine yıkanmış bulgurlar eklenip birkaç dakika kadar kavrulur.
- kavrulan bulgurlara su,tuz,nane ve nohutlar eklenip kapağı kapatılır.
- suyunu çektikten sonra altı kapatılıp dinlendirilir,servis edilir.