Ne zamandır bu kadar ara vermemiştim ama ancak kendime geldim tam anlamı ile ah bu hastalık ne zor bir şey allah kimseye vermesin,evde oturunca insan akşam nasıl oluyor anlamıyor ama çoğu zaman da ah şunu da yapsam bunu da yapsam iyi olmazmı diye düşünüyorum çoğu zaman bu sebeple hobi bloglarında geziniyorum bol bol,bana güzel bloglar önerebilirseniz sevinirim:) dikiş,dekorasyon,örgü yeni hobilerim mutfaktan sonra,
mutfaktan bu sefer bu çörekler çıktı,yumuşacık nefis bir lezzet deneyin diyorum her zaman ki gibi ve tarife geçiyorum
malzemeler
- 1 adet yumurta (sarısı üzerine)
- 1/2 su bardağı süt
- 1/2 su bardağı sıvıyağ
- 1 paket kuru maya
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 3 su bardağı un
- 2-3 çorba kaşığı eritilmiş tereyağ
iç harç için
- 1 demet ıspanak
- 1 adet kuru soğan
- tuz
- karabiber
- sıvıyağ
üzeri için
- yumurta sarısı
- haşhaş
yapılışı
- yoğurma kabına un ve maya alınıp ortası havuz şeklinde açılıp ortasına süt,sıvıyağ yumurta akı,tuz eklenip ele yapışmayacak bir hamur elde edene kadar yoğurulur.
- mayalanması beklenmeden önce 3 e ayırıp sonrada her bir hamur 5 e ayırılır.
- her bir hamur pasta tabağı büyüklüğünde açılıp her birinin üzerine tereyağ sürülüp açılan hamurlardan üst üste 5 tanesi koyulup en üste tereyağ sürülür.
- bu şekilde hazırlanan hamurlar buzdolabında yarım saat kadar dinlendirilir.
- iç harç için ıspanaklar yıkanıp doğranır.
- tavada yemeklik doğranmış soğan, sıvıyağ ile kavrulup,ıspanaklar eklenir 5 dakika kadar sotelenir baharatlar eklenip karıştırılıp altı kapatılır soğumaya bırakılır.
- dinlenen hamur unlu bir zeminde açılır,bıçakla 8 parçaya kesilir.
- iç harçtan kalın kısma koyulup sigara böreği sarar gibi sarılır.
- her iki ucundan bükülerek ay şekli verilir.diğer hamurlarada aynı işlem uygulanır
- üzerine yumurta sarısı sürülüp haşhaş serpilir önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40-45 dakika pişirilir.
tarif sofra dergisinden.