![]() |
BADEMLİ KEŞKÜL |
tüm misafirlerime hayırlı ve güzel bir akşam dilerim...
hastalıktı,hafta sonuydu ve mimlerdi derken günlerdir yayınlayamadım..
ve aslında bugünde o kadar yoğunu ki sadece giriş bölümünü yazacağım postumu yazarken bile zorlanıyorum,ama başaracağım benim elimden kurtulamaz bu post::
sıradaki tarifim geleneksel bir lezzet, keşkül'ü-fukara ,ama bademli..
badem çok farklı bir aroma katıyor.denemediyseniz tavsiye edebileceğim bir lezzet.
buyrunuz tarifimize..
MALZEMELER
4,5 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
4 adet yumurta sarısı
1 adet vanilya
1/3 su bardağı mısır nişastası
1/2 su bardağı kabuğu soyulmuş, kavrulmuş ve çekilmiş badem
süslemek için:
badem
hindistan cevizi
HAZIRLANIŞI
öncelikle sütü ve şekeri kaynatalım.diğer tarftan nişastayı biraz suyla ezip,yumurta sarılarını ve vanilyayıda ekleyip İyice çırpalım.kaynayan süt ve şeker karışımına hazırladığımız yumurtalı karışımı azar azar ekleyelim bir tarftanda çırpalım.yalnız çok incecik bir şekilde akıtalım ki yumurtalar birden pişmesin.
muhallebi kıvamına gelinceye kadar sürekli karıştırarak pişrelim. 2-3 dakika sonra kabuğu soyulmuş,kavrulmuş,tuzsuz bademlerimizi rondodan geçirip, muhallebiye ilave edelim,biraz daha pişirip ocaktan alalım.kuplara yada kaseler bölüştürüp,üzerini badem ve hindistan ceviziyle süsledikten sonra ılımaya bırakalım.ılıdıktan sonra buzdolabına kaldıralım.
soğuk olarak servis edelim..
NOT: bademlerin kabuklarını kolay soymak için bir süre ılık suda bekletebilirsiniz.
AFİYET,ŞEKER OLSUN....