GÖNDEREN: ANNEMiN KIZIYIM (benden:))
Malzemeleri:
4 adet yumurta (2 tanesinin akı ayrılacak)
1 su bardağı Seker
1,5 çay bardağı sıvıyağ
1,2 su bardağı Un
2 yemek kaşığı Kakao
1pk elenmiÅŸ kabartma tozu
4 yemek kas. Süt
Kokos için:
2 Yumurtanın akı
1 çay bardağı Pudra şekeri
5 yem. kaÅŸ. Hinditan cevizi
içine:
2 olgun Armut
Yapilisi:
2 bütün ve iki de yumurta sarisi cirpma kabina alinir, üzerine seker ilave edilerek köpük köpük cirpilir. Sivi yag, un kabartma tozu, kakao ve süt ilave edilerek hafifi cirpilir. Yaglanmis dikdörtgen kek kalibina kakaolu hamur yayilir. Soyulup küp küp kesilmis armutlar orta kisima srpilir.
Firin 160 derece isitilir.
Diger bir kabda 2 yumurta beyazi kar gibi cirpilir. Sonra icin pudra sekeri ve kokos (hindistancevizi rendesi) eklenerek karistirilir ve Kekein ortasina bu karisim kasikla eklenir. Kenarlardan 2 cm iceriye tepecik gibi konur.
Önceden isitilmis firinda 40 dakika ile 50 dakika arasi pisirilir. Bazi firinlarda bu süre 1 saata cikabilir. Firindan alinca sogutulur ve kaliptan alinir dilim dilim kesilerek ikram edilir.
Afiyet Olsun!