Şöyle bir baktımda son zamanlarda eklediğim tariflere hep tatlı tarifi vermişim tamam tatlıya asla hayır diyemem yeni birşeyler denemeliyim dediğim de de hep tatlı şeyler aklıma geliyor ama sonuçta blog sadece tatlı blogu değil ki dedim kendi kendime,bundan sonra daha dengeli olmaya çalışacağım,kilerimde bol bol pudingler pasta kremaları olmasına rağmen bir zaman tatlı yok:)
Bu cheesecake hakkında ne desem az kalır tam anlamıyla acaba şunu koysam hadi bunuda eklesem nasıl olur dediğim ve sonucunda herkesin çok beğendiği bir kek oldu deneyin ve samimiyetle düşüncelerinizi paylaşın isterim benimle.
Ben çok sevdim umarım sizlerde çok seversiniz esin kaynağım daha yeni keşfettiğim çok beğendiğim
hasretli lezzetler oldu kendisine bana ilham verdiği için teşekkür ederim.
malzemeler
alt taban için
- 1 paket burçak bisküvi
- 1 paketburçak yulaflı bisküvi
- 5o gram margarin
krema için
- 500 gram labne peynir
- 2 türk kahvesi tozşeker
- 3 yumurta
- 3 yemek kaşığı un
- 2 paket vanilyalı puding (toz halde kullanılacak)
- 1/2 paket bitter çikolata (40 gr.)
- 1 paket kakaolu bademli toz puding
yapılışı
- bisküviler rondoda toz haline getirilip eritilen margarin ile karıştırılıp yağlanan kelepçeli kalıba döşenir el ile düzleştirilir.
- kreması için labne,tozşeker bir güzel çırpılır
- vanilyalı pudingler eklenir karıştırılır teker teker yumurtalar kırılıp çırpılır (bu aşamada yumurtalar çok çırpılırsa pişerken çatlama oluyor dikkat)
- krema iki eşit parçaya ayırılır.
- diğer karışıma kakaolu bademli puding (toz halde) ve benmari usulu eritilmiş çikolata ilave edilip çırpılır
- 2 ayrı karışım sırası ile bisküvili taban üzerine dökülür(bir kakaolu bir sade karışım dökülür)
- önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40-45 dakika pişirilir
- bir gece buzdolabında dinlendikten sonra servis edilir.