Yok yok ben kesinlikle tatlısız duramayanlardanım bana her daim tatlı olmalı yoksa olmuyor mutsuz bile olduğumu söyleyebilirim bu bakımdan evden de pek eksik olmuyor önceden çalıştığım için bu kadar sık yapamazdım vakitsizlikten e malum evde olunca insan bişeyler yemek istiyor:)yoksa sadece bana mı oluyor bu anlattığım?ah birde yesem yesem hiç kilo almasam çok iyi olacakta hayalini kurmak bile güzel.
Dün gene otururken birden beynimde şimşekler çaktı hadi kalk bir cheesecake yap evde peynir var yenmiyor kötü olmadan kullan diye içimdeki sesi hiç sustururmuyum asla hemen kalktım neli olsa değişikmi olsa derken bu tarif çıktı hadi bakın bakalım bu sefer nasıl birşey denemişim
malzemeler
- 1 paket burçak bisküvi
- 1 paket yulaflı bisküvi
- 75 gr. margarin
krema için
- 1 paket labne peynir
- 1 paket krem peynir
- 2 adet yumurta
- 1 paket vanilin
- 1 su bardağı tozşeker
- 2 yemek kaşığı portakal suyu
- 1 portakal kabuğu rendesi
- 40 gr. bitter çikolata (rendelenmiş)
peltesi için
- 2 portakal suyu
- 1 su bardağı su
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 3 yemek kaşığı tozşeker
yapılışı
- alt taban için bisküviler toz haline getirilip erimiş margarinle karıştırılır yağlanmış kelepçeli kalıbın tabanına döşenir elle düzleştirilir
- krema hazırlanana kadar bisküvili taban buzluğa kaldırılır
- ayrı bir kapta peynirler,tozşeker vanilin güzelce çırpılır
- portakal kabuğu rendesi ve suyu eklenir karıştırılır.
- yumurtalar tek tek eklenip çırpılır(fazla çırpmamaya özen gösterinki pişerken çatlama olmasın)
- en son rendelenmiş çikolatalar eklenir karıştırılır.
- peynirli karışım bisküvili taban üzerine dökülüp 180 derece önceden ısıtılmış fırında 35-40 dakika kadar pişirilir.
- pişen kek fırın içinde soğutulur.
- peltesi için malzemeler bir tencereye alınıp karıştıra karıştıra pişirilir soğutulur.
- soğuyan pelte cheesecake üzerine dökülüp buzdolabında bir gece bekledikten sonra servis edilir.