merhaba,
yeni tariflerimin resmini yükleyince işyerindeki arkadaşlarım bu makarnaları nasıl yaptığımı sordular.....:))..sadece haşladım deyince güldüler...onları öyle bir beklentiye ben soktum sanırım...
oğlum küçükken harf çorbası yapardım....harf şehriye yada makarna varmı diye markette aranırken bu figürleri buldum...eğlenceli makarna yapmak isteyen arkadaşlara duyurulur...
malzeme:
* yarım kilo kuşbaşı
* yarım çay bardağı sıvı yağ
* 1 büyük baş soğan
* 1 paket (200 ml ) krema
* tuz
yapılışı:
* halka halka doğranan soğanlar iyice ısınan yağda yaklaşık 10 dk pembeleşene dek kavrulur * kuşbaşı doğranan etler eklenip, önce suyunu verip sonra çekene dek yaklaşık 20 dk pişirilir
* en son krema ve tuzu eklenip 3-5 dk daha pişirilir
* ben haşladığım figürlü makarna ile servis yaptım