Evde olunca günler nasıl geçiyor inanın hiç anlamıyorum sorsanız hiçbirşey yapmıyorum diyebilirim ama akşam olupta yatağıma uzandığımda bedenim ne kadar yorgun olduğunu hissediyor evde zaman çabuk çabuk geçiyor gerçekten zamana yetişemiyorum.gece uyumaya hazırlanırken kafamdan bin bir düşünce geçiyor sabah oldu mu şunuda yapacağım bunuda yapacağım ama yapıyormusun diye sorarsanız bana size nerede derim eskiden anlayamadığım birçok şeyi artık anlar oldum:)
Bu pilav akşam yemeğimizde eşlik etti ana yemeğimizin yanında daha önce her pilav tarifimde dediğim gibi sade pilav pek sevmediğimden değişik tatlandırmayı severim buda bu sefer nasıl yapsam diye düşünürken ortaya çıkan pilavım oldu biz çok sevdik umarım sizde seversiniz bizim gibi hadi geçelimmi yapılışına
malzemeler
- 2 su bardağı pirinç
- 50 gram margarin
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 10-12 adet mantar
- 2 yemek kaşığı mısır
- 2 yemek kaşığı sıvıyağ
- birkaç tutam ince doğranmış dereotu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı köri
- kaynar su
yapılışı
- pirinçler ıslatılır sıcak su ile yaklaşık 30-40 dakika kadar bekletilir.
- tencereye yağlar alınıp karıştırılır.pirinçler eklenip kavurulur pirinçler şeffaflaştığı an kavurma işlemi olmuş demektir.
- su ve tuz eklenip kapağı kapatılıp pişmeye bırakılır.
- mantarlar yıkanıp ince ince dilimlenir teflon bir tavada sularını çekene kadar pişirilir üzerine 2 yemek kaşığı sıvıyağ eklenir.
- mısırlar ilave edilir karıştırılır en son köri ve dereotu eklenip karışırılır
- suyunu çeken pirinçlere eklenip karıştırılır altı kapatılıp dinlendirildikten sonra servis edilir
not:su ölçüsü vermedim pirinçten pirinçe farklılık olabiliyor ben genelde göz kararı pirinçleri bir parmak geçecek kadar su eklerim bilginize