![]() |
KARIŞIK PİZZA |
Bugün hicri yılında ilk günü ,inşallah rabbim hepimize hayırlarla dolu bir yıl nasip etsin,ettiğimiz tüm dualar kabul görsün(AMİN)
hepimizin hicri yeni yılı mübarek olsun..
Haftayı nefis bir pizza tarifiyle kapatmak istedim.Ne zaman yapsam bizim pizza canavarlarına bayramı oluyor:)
Bayılıyorlar pizzaya,her gün yap hergün yesinler o kadar yani.ama tabii obezite hastalığı kol gezerken her gün her gün olmaz.eğer sizde pizza seviyorsanız ve belki bu hafta sonu yapmak istersiniz diye postumu hemen atayım dedim:)
Mayalı hamurla yaptığım bu tarifim eminim tam damağınıza göredir diyorum ve lafı kısa kesip tarifime geçiyorum...
MALZEMELER
hamuru için:
2,5 su bardağı un
1/2 yaşmaya veya 1 yemek kaşığı kuru maya
2 yemek kaşığı yoğurt
1/2 çay bardağı süt
1 adet yumurta
1/2 çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı toz şeker
tuz
üzeri için:
20 dilim sucuk
6 adet küçük küçük doğranmış salam
2 adet çarliston biber(sivride olabilir)
10 adet yeşil biberli zeytin
6-7 adet iri siyah zeytin(çekirdeği çıkarılmış ve halka doğranmış)
2 adet domates
2 yemek kaşığı ketçap
2 yemek kaşığı mısır
1 su bardağı kaşar peyniri
tuz
kekik
HAZIRLANIŞI
Öncelikle mayayı ılık sütün içinde eritip 10-15 dakika kabarması için bırakalım.diğer taraftan derin bir kaseye unu eleyip havuz gibi açalım.açtığımız havuzun içine mayalı sütü,yoğurdu,toz şekeri,sıvı yağı,yumurtayı ve tuzu ekleyip yoğurmaya başlayalım.hamur unu iyice toplayınca hala ele yapışan bir hamur olacak.elinizde hamuru bir kaşıkla sıyırıp,elinizi hafif una bulayıp biraz daha yoğurun,bu şekilde hamur elinize yapışmayacaktır.hamuru üzerini örtüp ılık bir ortamda en az iki katı olana kadar bekletelim.istediğimiz kadar kabardığında biraz daha yoğurup gazını çıkardıktan sonra tepsiye göre açalım.kenarlarını yüksek tutalım.daha sonra sırasıyla önce ketçabı sürelim,ardından rendelenmiş domatesimizi eşit bir şekilde yayalım ve tuz serpelim.bu aşamadan sonra kekik ve kaşar peyniri hariç tüm malzemeleri hamurun üzerine dizelim ve 200 dereceli fırında hamur ve malzemeler iyice pişsin.dikkat edelim altı çiğ kalmasın.ardından kaşarını da ilave edip tekrar fırına verelim.kaşar peyniri eriyip hafif kızarınca fırından çıkarıp üzerine kekik serpelim.ılık olarak servis edelim.
![]() |
KARIŞIK PİZZA |
Twitter : Reyhan Ksc
instagram : reyhanksc
facebook: anne eli gibi