Havalar buz gibi oldu kar yağacak yakın zamanda sanki,malum çocuklu olunca bu havalarda dışarı pek çıkılmıyor evde günlerde temizlik,ütü,çamaşır vede mutfakta geçiyor bu saydığım işlerin içinde en çok mutfak kısmını seviyorum keşke hergün yeni tarifler denesem ama nerede...
bugün mutfaktan poğaça çıktı sıcak çayımızın yanında eşlik etti o kadar güzeldi ki tabaktakilerin hepsini yedim desem yalan konuşmuş olmam tutmasalar daha yiyecektim,o kadar lezzetlilerdi hadi çok uzatmadan tarife geçeyim
malzemeler
iç harç için
Birde şu puslu havalarda resim çekmeyi becerebilsem çok güzel olacak fotoğraf çok içime sinmedi ama idare edelim bu konuda bilgi verebilecek arkadaşlar olursa çok sevinirm
iç harç için
- 1 kilogram ıspanak
- 1 adet büyük boy soğan
- 100 gr. kıyma
- 2 kaşık sıvıyağ
- tuz
- karabiber
hamuru için
- 3.5 su bardağı un
- 2 kaşık tereyağ
- 1/2 çay bardağı sıvıyağ
- 1 paket kuru maya
- 2 kaşık yoğurt
- 1 adet yumurta
- tuz
üzeri için
- 1 yumurta sarısı
- haşhaş
yapılışı
- sıvıyağda yemeklik doğranan soğanlar kavurulur sonra yıkanıp doğranmış ıspanaklar ilave edilir kavurmaya devam edilir.
- ıspnaklar pişince tuz ve karabiber eklenir altı söndürülür soğumaya bırakılır
- yoğurma kabına un alınıp ortası havuz şeklinde açılır
- maya,yumurta,yoğurt,tereyağ ve sıvıyağ,tuz ve birazda su eklenip yoğurulur(kıvamı kulak memesi olacak)
- 10 dakika kadar dinlendirilir.
- hamurumuzdan parçalar alınıp çay tabağı kadar açılıp iç harcı konup kapatılır
- üzerine yumurta sarısı sürülüp haşhaş serpilir.
- önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40-45 dakika pişirilir.
Birde şu puslu havalarda resim çekmeyi becerebilsem çok güzel olacak fotoğraf çok içime sinmedi ama idare edelim bu konuda bilgi verebilecek arkadaşlar olursa çok sevinirm