Evet geçen yazımda dediğim gibi tatlı tarifi vermeye ara verdim blogum sadece tatlılardan oluşan bir blog değil çünkü,ve de geciktirmeden geçen akşam yaptığım fırında balık tarifimi paylaşmak istedim tadanlar tarafından çok beğenildi bende bir dahaki yaptığım seferde bir kaç değişiklik yaparak deneyeceğim yaptığım zaman tekrar paylaşırım sizlerle,balık her zaman sevilir evimizde ama ilk defa sebzeli denedim genelde klasik ya fırında yada ızgarada pişiriyordum bu sefer değişiklik yaptım her zaman klasik yemek olmaz dimi ama:)
Aslında evimizde ilk defa palamut pişti desem yeridir genelde levrek yada çupra alınır,balığı hep aynı yerden alırız bu hafta taze olanın palamut olduğunu söylediği için alındı ama bir dahaki denememde kesinlikle levrek yada çupra ile deneyeceğim eminim daha lezzetli olacaktır.
malzemeler
- 2 adet palamut
- 1 paket mantar
- 2 adet orta boy domates
- 100 gr. kaşar peyniri
- 1/2 çay bardağı zeytinyağı
- tuz
- karabiber
- birkaç dal ince doğranmış maydanoz
yapılışı
- mantarlar yıkanıp küçük küçük doğrandıktan sonra güveç kaplarına dizilir
- palamutlar temizlenip ortadan ikiye kesilip tekrar parçalanır mantarların üzerine yerleştirilir.tuz ve karabiber eklenir.
- üzerine domatesler rendelenir
- zeytinyağı gezdirilir önceden ısıtılmış 250 derece fırında 35-40 dakika pişirilir
- fırından çıkarmaya yakın üzerine rendelenmiş kaşar peyniri eklenip eritilir servis edilirken ince doğranmış maydanoz ilave edilir.
aslında mantarlar güveçe konmadan önce yağsız tavada sularını çekene kadar sotelenebilir diye düşündüm ön pişirme yapılabilir.
patates ince halka şekilde dilimlenip mantarların üstüne dizilebilir
sivri biber yada kırmızı kapya biber eklenebilir
birçok seçenekte şekillendirilebilir güveçte balıklarımız.
kaynak: oktay usta