Yaptığım sufle içi bol çikolatalı yumuşak kıvamlı oldu çok akışkan olmadı bunun üzerinde de araştırmalar yapıp tekrar denenemeli tam anlatmam gerekirse suflem ne akışkan ne de kek kıvamındaydı ama tadı tam olarak dışarıda yediklerimle aynı ayardaydı
Hadi bakalım nasıl çıkmış mutfaktan
malzemeler
malzemeler
- 2 yemek kaşığı margarin
- 4 yemek kaşığı un
- 3 su bardağı süt
- 1 su bardağı tozşeker
- 2 paket bitter çikolata
- 4 adet yumurta (sarısı beyazı ayrılmış)
- 2 yemek kaşığı kakao
- üzeri için pudra şekeri
yapılışı
- tencereye margarin alınıp eritilir,un ilave edilip birkaç dakika kadar kavurulur.
- süt eklenip karıştırılır tozşeker ilave edilip karıştırmaya devam edilir.
- çikolata ve kakao da eklenip karıştırılır.
- çikolatalar eriyince altı kapanır.
- soğumaya bırakılır,soğuduktan sonra yumurta sarıları eklenip çırpılır
- ayrı bir kapta yumurta beyazları mikserle kar kıvamına gelene dek çırpılır.
- yumurta akları diğer karışımla karıştırılır bir spatula ile(bu noktada fazla karıştırılmaz sönmemesi için yumurta beyazlarının)
- sufle kapları margarin ile yağlanıp tozşeker ile kaplanır.
- karışım sufle kaplarına paylaştırılır.
- önceden ısıtılmış 200 derece fırında tepsiye dizilen kapların altına biraz su eklenip 20 dakika kadar pişirilir