FIRIN POŞETİNDE LİMONLU TAVUK |
Herkese merhabalar.
Bugün sizlere nefis bir tavuk yemeğim var,Piştiğinde tel tel dağılan nefis bir tavuk yemeği,şiddetle öneriyorum.
MALZEMELER
1 bütün tavuk(dilediğiniz büyüklükte parçalara ayrılmış)
zeytinyağı
1 adet limon
2 diş sarımsak
1 orta boy soğan
kuru biberiye
pulbiber
değirmende çekilmiş karabiber
kekik
tuz
HAZIRLANIŞI
Öncelikle yıkayıp süzdüğümüz tavukları derin bir kaba alalım.Üzerine halka doğranmış soğanı ikiye böldüğümüz sarımsakları ve limon dilimlerini ekleyelim.En son bitaz zeytinyağı gezdirip tuz ve baharatlarını da damak zevkimize göre ekledikten sonra (ben biberiyeyi kuru kullandım sizde kuru kullanabilirsiniz ama varsa taze kullanmanızı tavsiye ederim) iyice harmanlayıp,1 saat kadar dinlendirelim..
Dinlenen tavukları ,fırın poşetine yerleştirip,düzleyelim ve ağzının kilidini kapatalım.Poşetin üst yüzüne bıçak yardımıyla birkaç küçük delik açalım ve önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında nar gibi kızarana kadar pişirelim.
Ilık olarak servis edelim..
FIRIN POŞETİNDE LİMONLU TAVUK |