malzemeler
*4 adet kabak
*2 adet orta boy havuç
*1 adet orta boy kuru soğan
*2 adet orta boy domates
*1 çay bardağı zeytinyağı
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 yemek kaşığı tozşeker
sosu için
*1 kase yoğurt(süzme)
*1/2 demet dereotu
yapılışı
*soğan yemeklik doğranır zeytinyağında sotelenir
*üzerine yıkanıp doğranmış kabak,havuç eklenip karıştırılarak kavurulur
*daha sonra soyulmuş küp küp doğranmış domatesler,tuz,şeker eklenip ara ara karıştırarak pişirilir.
*pişen yemek servis kabına alınır
*yoğurt karıştırılarak pürüzsüz kıvama getirilir
*servis tabağındaki yemeğin üzerine yoğurt dökülüp üzeri ince ince doğranmış dereotu ile süslenir
not1:pişiriken su koymaya gerek kalmıyor domatesin suyu ile yeterli derecede pişiyor
not2:yoğurtu ben süzme kullandım sulanmasın diye siz isterseniz normal yoğurt ta kullanabililirsiniz