Evet tavuklu hünkar beğendi bu yemek ramazan ayında yapıldı ama anca fırsat bulabildim eklemeye ben kırmızı et sevmiyorum pek yemiyorum ama artık bir anne olduğumdan ve ilerde çocuğum benim gibi yememezlik etmesin diye yavaş yavaş alışsam iyi olacak:)tavukluda çok güzel oldu hadi geçelim yapılışa
malzemeler
*6-7 adet patlıcan
*3 yemek kaşığı tereyağ
*2 yemek kaşığı un
*1 su bardağı süt
*1/2 su bardağı kaşar rendesi
*1 tatlı kaşığı tuz
*2 parça göğüs eti
*1/2 çay bardağı sıvıyağ
*1 tatlı kaşığı pulbiber
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 çay kaşığı kekik
yapılışı
*göğüs etleri ince şeritler halinde doğranır.
*teflon bir tava içinde kızdırılmış sıvıyağla birlikte sotelenir baharatlar eklenip pişirilir.
*patlıcanlar közlenir (ben bu işlemi elektirikli ızgarada yapıyorum)
*közlenen patlıcanlar soyulup limon sürülür kararmaması için
*minik minik doğranır süzgeç içine alınır
*ayrı bir tencere içinde tereyağ eritilir un eklenip yaklaşık 1 dakika kavurulur
*karışıma süt eklenir karıştıra karıştıra pişirilir.
*kaynayınca içine süzülen patlıcanlar ve kaşar rendesi eklenip 5 dakika kadar kısık ateşte karıştırılarak pişirilir
*pişen beğendi servis tabağına alınıp üzerine tavuk etleri dizilir.
not:ben göğüs eti biraz sert olduğundan but ekledim sevmeyenler öylede deneyebilir