
karışımdan 1 su bardağı alınarak ayrılır. 2 su bardağı un, 1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilye ilave edilerek tekrar çırpılır ve kek hamuru hazırlanır.
kek hamuru yağlanmış fırın kabına boşaltılır. kek 170 derece önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 20-25 dakika kontrollü olarak pişirilir. kek pişerken sosu için ayrılan 1 su bardağı kakaolu karışım küçük bir tencereye alınır.
üzerine yarım su bardağı kadar süt eklenerek kaynatılır, böylelikle sosu kıvamlı bir hal alırken çiğ yumurtalar da pişmiş olacaktır.
fırından alındıktan sonra ilk sıcağı çıkan kek dilimlenir ve ılıyan sos gezdirilir. sosun üzerine bolca iri kıyılmış ceviz serpilir. bu tarifte sosun kekin iyice içine ge