- 4 su bardağı buğday unu
- 1 paket kuru maya
- 1 çay bardağı süt
- 1 yumurta akı
- 1 çorba kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- ılık su
ARA KATLAR İÇİN
- 2 çorba kaşığı tereyağı veya yumuşak margarin
ÜZERİ İÇİN
- 150 gr. beyaz peynir
- 2 domates
- 2 yeşilbiber
- 1 yumurta sarısı
HAZIRLANISI
- Karıştırma kabına unu alıyoruz.Üzerine mayayı, tuzu, şekeri, ekleyip harmanlıyoruz. Sütü ,sıvı yağı, yumurtanın akını alıp ılık su ilave ederek yoğuruyoruz.
- Kulak memesi kıvamına yumuşaklığına gelene hamurumuzu 9-10 parçaya bölüp tezgah üzerinde 10 dk. mayalanmaya bırakıyoruz.
- Mayalanan hamurların üzerine yağı paylaştırıp elimizle yağı hamurun üzerine yayıyoruz.
- Yayarken hamuru olabildiğine inceltiyoruz.
- Bir ucundan başlayıp rulo yapıyoruz.
- Ucunu altına sıkıştırıp yağlanmış tepsiye alıyoruz.
- Hamurların ortasına parmak ucuyla bastırıp çukurlaştırıyoruz.
- Buraya beyaz peyniri, iki dilim domates, 1-2 parça biber koyuyoruz.
- Hamurların kenarına da ayırdığımız yumurta sarısını sürüyoruz.
- Ilık ortamda 15 dk. mayalandırdıktan sonra önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında pişiriyoruz.
- Açmamız güzelce kızardıktan sonra servise hazır,
- Afiyet olsun!….

