- 3 su bardağı süt
- 1 yemek kaşıgı kuru maya
- 4 yemek kaşıgı şeker
- 2 tatlı kaşıgı tuz
- 3 çay bardagı sıvı yağ
- Göz kararı un
- Göz kararı susam kullanabilirsiniz üzeri için.
Hazırlanısı
- Sütü bir kabın içerisine alıp ılık hale gelene kadar ısıtalım. Isınan sütün içine mayayı atıp karıştırın başka bir kabın içerisine şekeri, tuzu ,sıvı yağı koyalım sonrada ılıyan mayalı sütü de içine boşaltıp karıştırın. Sonra yavaş yavaş un ekleyelim açmanın hamuru yumuşak olacaktır , ele biraz yapışır haldeyken hamuru yoğurmayı bırakabilirsiniz sütlü ve yağlı olan hamur kendini çabukça toplayacaktır. Ağzı kapalı kilitli bir kapta yaparsanız hamurunuz yarım saat olmadan kabaracaktır çabukça küçük bir kabın içine koyulan az bir miktar sıvı yağla elinizi yağlayarak hamuru alıp istediğiniz şekili verin 2o0 derece önceden ısıtılmış fırında pişirin.
- Afiyet Olsun…

