- 1 kg patlıcan
- 3/4 kahve fincanı zeytinyağı
- 250 gr yoğurt
- 5 diş sarımsak
- 10 yeşil biber
- Yarım limonun suyu
- Yeteri kadar tuz
- Patlıcanlar soyulmadan kuvvetli ateşte közlenir. Piştikten sonra, yanmış olan kabukları bir bıçak yardımıyla soyulur. Kabuğu soyulan her patlıcan içinde zeytinyağı bulunan porselen kaseye konur.
- Üstüne tuz serpilip limon suyu dökülür ve çatalla zeytinyağı patlıcanlara yedirilir. Sonra çatalla iyice ezerek macun kıvamına getirilir, üzerine yoğurt ilave edilir ve iyice karıştırarak birbirine yedirilir.
- Dört adet biber hafif ateşte közlenir, kabukları soyulur. İyice yıkandıktan sonra havanda sarımsak ve yeteri kadar tuzla birlikte iyice dövülür.
- Sonra bu dövülmüş sarımsaklı biber, yoğurtlu patlıcanlara katılır ve iyice karıştırılır. Sarımsak ve biberleri iyice dağıtıp karıştırdıktan sonra salata servis tabağına alınır.
- Üstüne hafif ateşte pişirilmiş ve ince zarları soyulduktan sonra yıkanarak kurulanmış olan yeşil biberler konur ve servis yapılır.
- Afiyet Olsun!…..
E-Posta Aboneliği

