Malzemeler
250 gram nohut
250 grm tahin
4 diş sarmısak
4 kahve kaşıgı tuz
2 ad limon suyu
4 çay kaşıgı kimyon
1 çorba kaşıgı sumak
1 demek maydanoz
1/2 cay kaşıgı acı biber
2 çorba kaşıgı margarin ( zeytinyagıda olabilir tercihen
Humusumuzun Hazırlanışı
bir gün önceden ıslatılmış nohutu haşlayınız.Piştikten sonrada kabukları ayıklayınız, ve havanda dövülüp veya kıyma makinasından geçiriniz.
Sarmısaklar havanda dövünüz sonra tuz,limon suyu .2 çay kaşıgı kimyon ile birlikte tahine katınız.İyice birbirine karışmasını saglayınız.Bu karısımla ezilmiş nohut,yarım bardak su ilave ediniz.
Koyu bir macun kıvamına gelinceye kadar iyicene karıstırınız.Karışım tabaklarabirer tarmak kalınlıgında yayılarak dökülür.Üstüne sumak,kimyon ve maydanoz serpilir.
Yag ve kırmızı biber bir tavada iyice kızdırıldıktan sonra üzerine gezdirerek dökünüz.Maydanozlar ile süsleyerek servis edebilirsiniz.
Afiyetler Olsun

