GEREKLİ OLAN MALZEMELER
1 Paket vanilya
5 su bardagı toz şeker
4 bardak süt
6 tane güllaç yapragı
MUHALLEBİ İÇİN GEREKENLER
1 Paket süt kreması
1 yemek kasıgı mısır nişastası (tepeleme )
1 yemek kaşıgı un ( tepeleme)
8 yemek kaşıgı toz şeker
1 Litre süt
HAZIRLANIŞI
Kremayı pişirmek için süt ,şeker,un ve nişastayı tencereye koyun kısık ateşte sürekli karıştırarak pişiriniz.Kremanın kıvamı boza gibi olacaktır.Krema piştikten sonra ocaktan alarak mikser ile hafif ılınana kadar 5 dakika kadar çırpınız.
İçerisine bir paket toz halinde krem santi yada katılaştırdıgımız kremayı azar azar ilave edin ekleyin.Tamamen karıştıgında ısıtıp içine şeker ve vanilyayı ekleyiniz.
Geniş bir tepsiye güllaç yapraklarını yerleştirip sıcak süt ile iyice ıslatınız.Yapragımız yumuşadıktan sonra dikkatlice kareyada dikdörtgen bir borcama alınız.Hafif burusturarak tamamına yayılmasını saglayınız.Güllaç yapragımızın üzerine bir kaşık yardımıyla üzerini tamamen kaplıcak kadar hazırladıgımız kremadan dökünüz.Daha sonra üst üstte güllaç yapragı ve krema şeklinde 3-4 kat daha devam edelim.
Bütün krema bittikten sonra tatlımızın üstüne bir tane daha güllaç yapragını düzdüncene yerleştiriniz ve servis etmeden önce mümkünse dolabta 4 saat bekletiniz.
Tatlımızı kare kare dilimleyerek dilediginiz gibi süsleyebilirsiniz.
NOT : tEREYAGINI ÖLÇERKEN ,ÖLÇMEDEN ÖNCE YADA FİNCANI SICAK SUYA DALDIRIN ,TEREYAGI YAPIŞMADAN ÇABUK KAYACAKTIR.
Afiyet Olsun Yorumlarınızı esirgemeyiniz
Abone olmak için Tıklayınız