yemek tarifleri- corba tarifleri,
Tavuk sulu Mercimek Corbası Tarifi
Gerekli Malzemeler
1 adet tavuk gögsü
1 diş sarmısak
1 acı süs biberi
4 çorba kaşıgı zeytinyagı
2 çay kaşıgı nane
1 litre et suyu
150 gram kırmızı mercimek
yarım demet maydanoz
yarım limon suyu
tuz ve karabiber
Tavuk sulu Mercimek Corbası Nasıl Yapılır
Tavuk gögsünü fazlalıklarını temizlediken sonra haşlayınız.Ardından minik küpler halinde dograyıp bir kenarda bekletin.
Sarımsagı soyup eziniz.Acı biberin çekirdeklerini ayıklayıp kıyın
Bir tencerede 1 çorba kaşıgı yagı kızdırıp sarımsak ve biberi kavurun.Karabiber ve nane ile tatlandırıp et suyunu ilave edin ve kaynatın
Mercimegi soguk suyla durulayıp tencereye ekleyiniz.15 -20 dakika kadar pişirin.
Maydanozun yapraklarını ayıklayıp yıkadıktan sonra kıyın.
Tavuk gögsü küplerini çorbaya ekleyip 5 dakika kadar birlikte pişirin.
Çorbayı tabaklara paylaştırın. Limon suyu ve tuzla tatlandırın.
Üzerine maydanoz serpip servis yapınız
Afiyetler Olsun

