Tavuk incik haÅŸlama tarifi
Gerekli Malzemeler
6 adet tavuk incik veya baget
2 adet orta boy havuç
2 adet küçük boy kuru sogan
2 adet kücük boy domates
fındık yagı
2 adet defne yapragı
tuz
yeteri kadar su
Hazırlanışı
İncikleri tencereye alın.Üzerine su koyup ocagın altını yakınız.
İncikleri kaynamaya başlayınca ocagın altını kapatınız.
İncikleri süzüp derilerini alınız.
Teflon tencerenin içine fındık yagını koyun.Parmak şeklinde havuç ve soganı dograyıp ilave edin.2-3 Dakika kavurunuz.Üzerine incikleri dahil edin 2-3 dakika daha kavurun.Yeteri kadar suyunu ,ilave edin İçerisine defne yapragını koyun.
Kapagını kapatın kaynamaya bırakın.
Haşlamamız kaynamaya başlayınca üzerinde oluşan köpügü mutlaka alıyoruz.Havuçlar ve tavuklar yarı pişmiş kıvama gelince parmak şeklinde dogranmış patatesleri ilave ediniz.
Tuzunu ilave edin suyunu ayarlayın.
Pişince servis tabaklarına alın Üzerine maydanoz ve limon suyu ilave ediniz
Afiyetler Olsun
E-Posta AboneliÄŸi

