Ana Yemekler için tercih edeceginiz enfes lezzet
Gerekli Malzemeler
1 kilo sıgır eti
5 çorba kaşıgı margarin
3 diş sarmısak
1 kg patates
2 bas sogan
bir bas orta boy havuç
1 defne yapragı
1 çay bardagı süt
3 domates ( veya 1 çorba kaşıgı salçası )
tuz ve karabiber
Hazırlanışı
Kemiksiz sıgır etini ,birkaç yerinden çatalla delin,lezzeti vermesi için 3 kaşık margarinde çevirerek kızartınız.Soganları ,parçahavucu,sarımsakları,karabiberi ,tuzu,defne yapragını katarak kızartmaya 5-6 dakika kadar pişirmeye devam ediniz.Sonra domatesleri katın, karıştırarak domatesleri eritiniz.2 bardak kadar sıcak su koyup orta ateşte et iyice yumuşayıncaya kadar pişmeye bırakın
Etler pişince patatesleri soyup küçük dograyarak bir tencereye alınız.Etin suyunu süzerek patateslere katın,sıcak su ilave edip haşlayın,süzüp kevgirde ezip püre haline getiriniz,kalan iki kaşık yagı ekleyip hafif ateş üzerinde çatalla karıştırarak 5-6 dakika pişirin.ılık sütü katıp biraz karıştırıp bir kenara alın.
Eti dilim dilim kesip püre ile süsleyelim

