Gerekli Malzemeler
1 Fincan bezelye
6 adet domates
7 adet mantar
1 adet kuru sogan
1 diş sarmısak
1 adet kırmızı biber
1 adet patanes
2 adet patlıcan
1 tutam dereotu
1 tutam maydanoz
1 tutam feslegen
Tuz,karabiber ve zeytinyagı
Dolmanın Hazırlanışı
Tavanın içine biraz zeytinyagı koyuyoruz.Üzerine dogranmiş kırmızı biberi,mantarı,bezelyeyi ve rendelenmiş çig patatesi ilave edip soteleyiniz.Tuzunu ,karabiberi koyup piştikten sonra ocagın altını kapatınız.
Biraz soguduktan sonra dereotu ve maydanozu harca ilave ediniz.
Daha sonra bu harçla domateslerin içini doldurunuz.
Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri koyunuz.
Fırın kabına alın kabın içine az su ,az çiçek yagı dökün ve 150 derece fırına yerleştiriniz.
Oyulan domateslerin iç kısmını ince dogradıktan sonra tavaya az zeytinyagı,ince dogranmış feslegen,tuz,karabiber,az miktarda su koyup kaynatıyoruz.
Üzerine domates dolmalarını koyun.Kenarlarına kölenmiş,parmak şeklinde kesilmiş patlıcanlar koyup dere otu ile süsleyip servis edebilirsiniz
Afiyetler Olsun
Facebook sayfamızı begeniniz ve e posta abonesi olmak için anasayfadan ulasabilirsiniz

