Bizim evimizde en çok bulgur pilavı pişer sebebi belli çok faydalı oluşundan,bu bakımdan çeşitlendirmeye çalışırım bütün ev halkı seve seve yesinler benim gibi diye,bu pilavda sade olmasın ne koymalı diye düşünürken selvanın kulaklı şehriyeleri gözüme çarptı ve neden olmasın dedim.
Benim kuzum ile tabağın içindeki yıldızları kim yiyecek oyunu oynarken 2 tabak yemiş oldu :)
Bulgur kalitesi de çok önemli elbette selva bu konuda çok başarılı.
Malzemeler
- 50 gr. tereyağ veya 1/2 çay bardağı sıvıyağ
- 1 çorba kasesi selva bulgur
- 1 çay bardağı selva kulaklı şehriye
- 1 tatlı kaşığı nane
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 diş sarımsak
- 1,5 çorba kasesi kaynar su (isteğe göre tavuk suyu koyulabilir.)
Yapılışı
- Tencere içine alından tereyağ eritilir ve selva kulaklı şehriyeler rengi dönene dek kavrulur.
- Yıkanan selva bulgurlar şehriyelerin üzerine ilave edilip bir kaç dakika kavrulur.
- Kaynar su,nane,tuz ve rendelenen sarımsak ilave edilip karıştırıldıktan sonra tencerenin kapağı kapatılıp pişmeye bırakılır.
- Suyunu çeken pilavın altı kapatılarak demlenmeye bırakılır.